Cibona bila na korak od novog iznenađenja, ali nije imala rešenja za sjajnog Kabu

Autor: Darko Mitrović
subota 11.03.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Posle Zvezde, malo je nedostajalo da u ''Draženovom domu'' poklekne i Budućnost.

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Marin Susic
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Marin Susic

Povezane vesti

Košarkaši Cibone nisu uspeli da u razmaku od nedelju dana ostvare i drugu veliku pobedu u AdmiralBet ABA ligi. Protekliog vikenda su napravili pravu senzaciju pobedom nad Crvenom zvezdom, a večeras su na istom mestu dočekali podgoričku Budućnost i posle velike borbe poraženi su sa 87:83.

Podgoričani su tako nastavili svoju seriju pobeda u AdmiralBet ABA ligi, sada posle 21 odigranog kola imaju skor 15-6, a Cibona je ostala na osam pobeda uz 13 poraza.

Budućnost je bolje započela utakmicu, povela je u uvodnim minutima sa 8:0, ali je Cibona brzo uspela da uhvati priključak i izjednači na 11:11.

Do kraja prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali u prvih nekoliko minuta treće četvrtine Cibona je zablistala punim sjajem, predvođena maestralnim plejmejkerom Bornom Kapustom, ali i šuterski raspoloženim Filipom Bundovićem i Svenom Smajlagićem. Zagrepčani su tada stekli deset poena prednosti, bilo je 54:44 u njihovu korist, ali je Budućnost uspela da do kraja ovog dela igre priđe na 64:62.

Cibona je i u većem delu poslednjeg kvartala imala blagu prednost, stigla je i do ''plus šest'', kada je povela sa 78:72, ali su domaći ostali bez Kapuste zbog pet penala i Budućnost pravi seriju 8:0, za vođstvo Podgoričana od 80:78.

A kada je Alfa Kaba posle ofanzivnog skoka pogodio uz faul, pa onda i realizovao slobodno bacanje na 16 sekundi do kraja, postalo je jasno da bodovi odlaze u Podgoricu.

Budućnost je tada povela sa 83:79, a zatim je na drugoj strani Radovčić pogodio jedno slobodno bacanje, drugo promašio, pri čemu je Kaba opet bio najviši u skoku i tako osujetio i ovaj poslednji nalet domaćeg tima.

Alfa Kaba je sa 16 poena, 12 skokova i tri asistencije bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a najefikasniji Rejnolds sa 19 poena.

U Ciboni najbolji Filip Bundović sa 32 poena, Smajlagić je upisao 16, a Kapusta devet, uz 12 asistencija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke