Cibona neće da pomogne Splitu: "Žuti" u 24 sata igraju dva meča!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 17.05.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net, index.hr

Stvara se veliki animozitet.

BETAPHOTO/ABA liga/Split/Ivica Cavka/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Split/Ivica Cavka/DS

Povezane vesti

Košarkaški klub Split oglasio se saopštenjem u kojem optužuju Cibonu da vuče poteze za propast hrvatske košarke jer ne žele da izađu u susret "žutima".

Kako Split u petak od 18.30 sati igra utakmicu u Sarajevu protiv Sparsa u borbi za ABA ligu, iz dalmatinskog kluba uputili su zahtev Ciboni da se meč polufinala prvenstva Hrvatske između dva tima odloži za dan kasnije. Međutim, Cibona je to odbila, pa će tako u nešto manje od 24 sata Split igrati dve izuzetno bitne utakmice.

Predsednik nadzornog odbora KK Split Domagoj Maroević je za Index.hr istakao žal što njihov rival ne želi da se ovaj meč odigra u podjednakim snagama.

"Žao mi je da sportske kolege i prijatelji jedni drugima ne izađu  u susret. Mi smo u ovoj klupskoj strukturi četiri godine, ko god nas je u bilo kojoj varijanti tražio da mu izađemo u susret, bilo to u terminima treninga ili pomicanjem termina odigravanja utakmica, svaki put smo mu udovoljili. U trenutku sezone kada je najzanimljivije za gledaoce i kada dolazi završnica sezone, događa se to da klubovi jedni drugima ne izlaze u susret i ne daju priliku da na terenu u normalnim uslovima i okolnostima pokažu ko je bolji. Takođe igra i puno mladih igrača i verujem da bi publika uživala. Zbog toga mi je baš žao", naveo je Maroević.

Odlučili su Splićani da pokucaju na vrata Košarkaškog saveza Hrvatske, koji su odluku ipak prebacili na Cibonu.

"Mi smo se obratili pre svega Košarkaškom savezu koji je odredio termin. Oni su nam rekli ako usaglasimo termin s Cibonom da nema nikakvog problema da se on pomeri. Međutim, iz Cibone su nam nažalost dali negativan odgovor. I dalje komuniciramo sa svima u Savezu i nastojimo da im ukažemo da će igrači u manje od 24 sata morati odigrati dve utakmice, odnosno u četiri dana tri utakmice. To najmanje ide na ruku igračima i preti im opasnost od povreda. U KK Splitu imamo nekoliko igrača sa šireg spiska reprezentacije, od kojih će neki biti i na užem. Ne mogu da verujemda je u interesu hrvatske košarke da se neko od njih u ovakvom ritmu povredi", rekao je Maroević.

Ukoliko se ništa ne promeni, igrači Splita će odmah nakon meča u Sarajevu putovati za Zagreb da bi u subotu od 18.00 sati igrali protiv Cibone.

Split i Cibona su se ove sezone sastali pet puta i svaki put je bolja bila splitska ekipa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke