Cibona odlična, Zvezda kroz iglene uši!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 21.03.2022.
20:52
Izvor: Sportske.net

Pobeda Crvene zvezde u Zagrebu će ostati zapisana.

Cibona/Mihal Jacic/ABA liga
Cibona/Mihal Jacic/ABA liga

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde slavila je u Zagrebu u okviru AdmiralBet ABA lige u jednom veoma neizvesnom meču - 74:78.

Bolji početak Crvene zvezde, ubacivali su trojke u prvoj deonici, Pefi Marković, Dobrić uz zvuk sirene, pa je serija od 11:0 dovela i do isto toliko razlike u korist ekipe Dejana Radonjića, jedini koji je postizao poene za domaće bio je Branković sve do trojke Nakića u poslednjoj sekundi prvog dela igre. 

Zvezdina prednost od +12 se topila, Gegić je zakucavanjem podigao halu na noge, potom je i Vildosa pogodio trojku, serija je rasla do 14:0 kada je na semaforu pisalo 26:22. Onda je Dobrić došao do izražaja sa četiri uzastopna poena, a u samom finišu druge četvrtine Nejt Volters je bio taj koji je preuzeo stvari u svoje ruke, praktično je vodio sam Crvenu zvezdu do serije od 10:0 što je bilo dovoljno za vođstvo posle 20 minuta od 32:38. 

Ipak, nisu se predavali domaći, videli su gde mogu da pariraju Zvezdi i nisu se libili da pokažu svoj kvalitet.

I u trećoj deonici nekoliko serija i na jednoj i na drugoj strani. Već na startu četvrtine Cibona pravi seriju od 5:0 za izjednačenje, a onda novu seriju od 5:0 za 47:42. 

Vajt je pogodio trojku za novi preokret i vođstvo Zvezde, ali je na drugoj strani uzvratio Amar Gegić trojkom o tablu. Potom je i Nejt Rivers pogodio za 54:51, ali je i Kalinić pogodio za tri u samom finišu trećeg dela igre. Gegić je bio taj koji je najviše mučio Zvezdu, pa je Cibona imala dva poena prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu. 

Odlična odbrana Crvene zvezde na ulasku u poslednju deonicu, Kalinić je preuzeo stvar u svoje ruke, a nakon trojke Ivanovića bilo je +7 za crveno-bele. 

Očas posla je bilo i +9, a agoniju "Vukova" sprečio je Gegić, da bi nakon trojke Nakića bilo 61:65 i činilo se da se Cibona vratila u meč. Brankovićevo zakucavanje je podiglo halu na noge kada je na 3 minuta bilo 65:67, a odmah nakon toga Nakić pogađa trojku za 68:67.

Na drugoj strani su se ređali promašaji za tri poena, Marković, Kalinić dva puta zaredom, Ivanović... Ipak, pronašli su način gosti da stignu do poena i to sa linije za slobodna bacanja, prvo Mitrović, potom i Ivanović, a onda i nekoliko slabih napada Cibone.

Zvezda je vratila prednost, jedino je Nakić trojkom mogao da im parira za dramu u finišu, ali je Dobrić rešio pitanje pobednika trojkom na 15 sekundi do kraja meča. 

Branković je imao 17 poena, koliko i Gegić, dok je Nakić dodao 16 poena. 

U Crvenoj zvezdi Dobrić 14 poena, Kalinić takođe, ali je imao Kalinić i očajan šut za tri poena - 2/13. Volters 12, a Ivanović 11 i to sve u poslednjoj deonici. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke