Partizan je jedini tim bez poraza u ABA - Cibona ubedljivo pala u Zagrebu

Autor: Sportske Net
petak 15.10.2021.
20:37
Izvor: Sportske.net

Atraktivan "balkanski klasik" i ubedljiva pobeda crno-belih.

KK Partizan NIS/Twitter
KK Partizan NIS/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu u gostima rezultatom 79:61 (22:11, 19:26, 16:13, 22:11). 

Tvrdo i neefikasno počela je utakmica u dvorani “Dražen Petrović”. Partizan nije dobro otvorio šuterski. Promašivali su u prvih šest napada, a potom i sa linije penala, ali nje uspešno igrao u defanzivi iz koje je proizišla i prilično laka realizacija narednih napada. Ekipa Željka Obradovića 3 i po minuta bila je bez koša. Nisu ni domaći bili najuspešniji pri šutu, a Ledej je vezao mini-seriju od pet poena i probudio svoj tim, koji je vezao 18 poena.  Cibona ne samo što nije uspevala realizuje napad, već nije videla koš četiri minuta, ali Radovčić sa četiri vezana poena i dobrim prodorom prekinuo “sušu” i otpočeo seriju od 7:0.  U odnosu na to kako je počeo, prvi kvartal je na kraju završen sa velikim brojem poena i prednosti Partizana od 22:11.

Gosti u prvih nekoliko minuta druge četvrtine održavali dvocifrenu prednost, ali je Prkačin smanjio razliku zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku i brzim poenima. Ledej je trojkom prekinuo seriju, međutim Gnjidić je odgovorio još jednom. Mur i Zagorac vratili su "parnom valjku" dvocifrenu prednost, koji su povećali Panter i Ledej na 14 poena. Vezala je Cibona 10 poena i ponovo smanjila zaostatak na svega četiri razlike i time zaključila drugu četvrtinu.

Gledali smo seriju grešaka Partizana na startu trećeg kvartala, spor ulazak u meč, ali nije ni tim Vladimira Jovanovića blistao. Koprivica je posle četiri minuta upisao prve poene za gostujući tim, ali je Vranković ponovo smanjio na minimalnih dva razlike. Partizan je poklonio poene Ciboni zahvaljujući lošem pozicioniranju u odbrani. Ledej je još jednom fantastičnom partijom čuvao prednost svoje ekipe.  Rivers je ostao sam na liniji za tri poena i uspešno šutirao za smanjenje prednost na jedan razlike. Dangubić i Mur su dvema trojkama odveli Partizan na +7 pred poslednji kvartal. 

Početkom četvrte četvrtine "parni valjak" je vratio dvocifrenu prednost. Mur je proradio sa distance baš kada je Partizanu bilo neophodno. Održavali su gosti vodstvo pre svega zahvaljujući lošoj realizaciji napada Cibone. Zagorac je podigao prednost na maksimalnih 14, koju je gost imao i prvom delu. "Cibosi" su klonuli u poslednjoj deonici, a Partizan do kraja završio lako posao. 

Partizan je ubacio devet od 21 trojke (43%), dok je Cibona upisala četiri iz 21 pokušaja (18%). 

U gostujućem timu najefikasniji je bio Ledej, koji je ujedno bio i najbolji na terenu sa 21 poenom, šest skokova i pet asistencija, njega je pratio Panter sa 10, uz dva skoka i pet asistencija. 

Cibonu je predvodio Prkačin koji je upisao 14 poena i 10 skokova, koji je bio jedini dvocifren u timu. Rivers je uz devet poena, upisao i devet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke