Cibona poražena u Ljubljani, ali Kapusta je opet bio sjajan

Autor: Darko Mitrović
subota 18.03.2023.
20:58
Izvor: Sportske.net

Cedevita Olimpija ubedljivo trijumfovala na svom terenu.

AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Večeras je odigrana još jedna utakmica 22. kola AdmiralBet ABA lige, Cedevita Olimpija je u ljubljanskom ''Tivoliju'' savladala Cibonu rezultatom 91:85.

Ovo je petnaesti trijumf Ljubljančana u 21 odigranoj utakmici, čime su se izjednačili sa ekipom Budućnosti na deobi trećeg i četvrtog mesta. Cibona se istovremeno udaljila od plasmana u plej-of i sada ima osam pobeda i 14 poraza.

Zagrepčani, koji su nekoliko dana pre ove utakmice bili u štrajku zbog neisplaćenih zarada, odlično su započeli utakmicu i prvu četvrtinu su dobili sa 26:22, predvođeni maestralnim plejmejkerom Bornom Kapustom.

Ali, već u drugom kvartalu Ljubljančani preuzimaju kontrolu dešavanja na terenu i do kraja su rutinski održavali prednost.

Dragić sa 19 poena i sedam skokova, Adams sa 19 poena, po četiri skoka i asistencije i Omić sa 13 poena, devet skokovai šest asistencija predvodili su pobedničku ekipu, a u Ciboni sjajni Kapusta imao je 22 poena, pet skokova i 14 asistencija. Pratili su ga Bundović sa 16 i Mazalin sa 17 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke