Cibona pred gašenjem!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 15.03.2023.
18:52
Izvor: Sportske.net

Teška situacija u velikanu iz Zagreba.

Cibona/Mihal Jacic/ABA liga
Cibona/Mihal Jacic/ABA liga

Povezane vesti

Pre samo 10 dana Cibona je u "Draženovom domu" savladali Crvenu zvezdu u 20. kolu AdmiralBet ABA lige.

Tako su "cibosi" upisali jednu od najvrednijih pobeda u poslednjih nekoliko godina, ali se stvari u klubu nisu poboljšale, problem su ostale finansije.

Zbog lošeg finansijskog stanja igrači Cibone i njihov trener Josip Sesar danas su odbili da treniraju i stupili su u štrajk.

Košarkašima i trenerima duguju se plate, a klub im je dao obećanje da će one biti isplaćene do kraja februara, ali to nije bio slučaj. Isplata je pomerena za početak marta, ali ni novi dogovor nije ispoštovan, jer je plaćena samo jedna plata, a za drugu je već ponestalo novca i garancija da će se do njega doći.

Ostaje da se vidi koliko dugo će trajati štrajk u Ciboni, a ukoliko košarkaši i trener Sesar odbio da se pojave na narednoj utakmici AdmiralBet ABA lige koju "cibosi" igraju u subotu protiv Cedevita Olimpija u Ljubljani to bi moglo da znači i kraj sezone za klub iz Zagreba, a u najgorem slučaju i njegovo gašenje.

Cibona već dugo ima ogromne finansijski probleme koje je pokušao da reši aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Aco Petrović, ali u tome nije uspeo, sada je sudbina velikana u rukomata gradskih vlasti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke