Cibona ''privremeno'' promenila trenera

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.10.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Hrvatski mediji su ovakav rasplet najavili još ranije.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Po svemu sudeći, epizoda američkog trenera Krisa Tomasa u Ciboni je već završena.

Pisali smo na tu temu posle poraza Zagrepčana od Krke u AdmiralBet ABA ligi, kada su navijači Cibone u svom saopštenju zatražili od uprave kluba da smeni Tomasa, a osim nezadovoljavajućih rezultata su kao jedan od razloga naveli i navodni verbalni sukob sa njim.

''Sportske novosti'' su zatim nagovestile da Tomas neće voditi ekipu u sledećem kolu protiv FMP-a u Beogradu, a to je danas Cibona i ozvaničila, najpre uz izraze zahvalnosti Tomasu, da bi ubrzo ta objava obrisana. Zatim je usledila nova objava u kojoj se navodi da je u pitanju samo privremeni rastanak sa Tomasom.

''Kris Tomas, zbog porodičnih razloga, privremeno napušta Zagreb, a vođenje ekipe 'pod Tornjem' preuzeće Bariša Krasić'', saopštila je Cibona na mreži ''X'', a pre njega je ekipu napustio i plejmejker ''Ket'' Barber.

Krasić je, inače, od početka sezone vodio ekipu Cibone samo u hrvatskom šampionatu, a Tomas u AdmiralBet ABA ligi, ali sada će hrvatski trener dobiti priliku i u regionalnom takmičenju.

''Definitivno, nismo u dobrom ritmu niti u dobrom stanju. Imamo puno problema u ekipi s povredama i odlascima. Igramo praktično bez plejmejkera. Međutim, šta je tu je, to je sport. Borićemo se i moramo pokušati da odigramo dobru utakmicu te biti bolji nego u prethodnoj'', izjavio je Krasić.

Inače, utakmica između FMP-a i Cibine igra se u petak od 19 časova u Železniku.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke