Cibona se NE gasi - Stigao novi trener, ovo je spisak potencijalnih pojačanja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.07.2022.
17:02
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Izgleda da je najteže prošlo.

photo Cibona-Mihal Jacic
photo Cibona-Mihal Jacic

Povezane vesti

Još uvek sve treba da se ozvaniči, ali kako sada stoje stvari, Cibona će se i naredne sezone takmičiti u AdmiralBet ABA ligi. Neće biti stečaja, ni selidbe u četvrtu ligu, a ni fuzije sa Boskom.

''Sportske novosti'' pišu da se odlascima Prkačina i Drežnjaka, iako je postojala želja da oni ostanu, Cibona oslobodila najvećih ugovora iz prošlosezonskog tima, da je smanjeno finansijsko opterećenje, ali i da je jedan od potencijalnih investitora ostao u igri za ulazak u klub.

Trener je već praktično izabran, a do ponedeljka bi to trebalo da bude i ozvaničeno. U pitanju je Josip Sesar koji će sa sportskim direktorom Marinom Rozićem vrlo brzo početi formiranje tima za novu sezonu.

Pomenuti izvor otkriva i da se pojedina imena već pominju u kuloarima kao potencijalna pojačanja, i to: Toni Perković, Sven Smajlagić, Borna Kapusta, Ivan Perasović, Filip Bundović, Krešimir Ljubičić, Lovro Mazalin, Domagoj Vuković, Mateo Čolak, a najzvučnije ime mogao bi da bude hrvatski reprezentativac, 37-godišnji Krunoslav Simon, dosadašnji član Efesa. O strancima će se naknadno govoriti, pošto se iscrpe mogućnosti na domaćem tržištu. 

U svakom slučaju, Cibona će naredne sezone pokušati da odbrani trofeje u Hrvatskoj, a da u AdmiralBet ABA ligi izbori opstanak.

Uzgred podsećamo da će Hrvatska u septembru učestvovati na Evrobasketu, a kvota u AdmiralBet-u da će uspeti da osvoji evropsku titulu iznosi 25.00. Srbija je prvi favorit sa kvotom 3.85.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke