Cibona izdala saopštenje - Da li je ovo kraj?

Autor: Sportske Net
utorak 03.10.2023.
13:45
Izvor: Sportske.net

"Tačno je da se klub nalazi u verovatno najtežem stanju u svojoj bogatoj istoriji".

AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic
AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Ciboni je račun više od 120 u blokadi, klub je u stečaju, u planu je bilo preoblikovanje u sportsko deoničarsko društvo ne bi li se dugovi bar malo smanjili, međutim iz kluba stižu pesimistične informacije. 

Iz Cibone poručuju da postoji plan da se situacija popravi, ali da to sada zavisi isključivo od poverilaca i njihove volje da prihvate ideju koju je klub predstavio.

Saopštenje dvostrukog prvaka Evrope prenosimo u celosti. 

"Imajući u vidu veliki interes javnosti, KK Cibona želi pojasniti trenutno stanje kluba, kao i plan na temelju kojeg se svi problemi mogu i nameravaju rešiti. Tačno je da se klub nalazi u verovatno najtežem stanju u svojoj bogatoj istoriji, ali je to stanje bilo neizbežno nakon dugotrajnog upravljanja klubom na pogrešan način. Klub se već duže vremena bori s konstantnim blokadama računa od strane raznih starih poverilaca, a da u isto vreme nastoji osigurati nastavak nastupanja u svim takmičenjima. Međutim, klub je uveren da je upravo ovo trenutak i prilika da svi zauzmu ispravnu stranu, i omoguće klubu da prvenstveno finansijske probleme reši na jedini mogući način, a to je preoblikovanjem kluba i pretvaranjem dugova u deonice kluba, te postizanjem dogovora sa svim poveriocima koje klub može realno finansijski izdržati. Sve osobe u klubu i oko kluba usmerene su na postizanje tog cilja. No, ostvarenje tog cilja prvenstveno zavisi od poverilaca kluba", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Tačna je informacija da je račun kluba blokiran više od 120 dana, i da je Finansijska agencija u skladu sa zakonom predložila otvaranje stečajnog postupka. Međutim, nakon višekratnih razgovora sa svim poveriocima, iznos blokade računa je u međuvremenu značajno smanjen, jer je većina njih postupila razumno i povukla svoje blokade. No, svega nekolicina njih je ostala je pri blokadi računa, iako im je jasno rečeno da mogućnosti za prisilnu naplatu nema, i da insistiranjem na prisilnoj naplati neće uspeti u naplati svojih potraživanja, a nad klubom će se otvoriti stečajni postupak. Imajući u vidu da je klub u predstečajnoj nagodbi već ostao bez gotovo sve svoje imovine, poverioci neće biti uspešni u naplati svojih potraživanja niti u stečajnom postupku. Na taj način čini se šteta klubu, ali i svim poveriocima, jer je jedini način da naplate svoja potraživanja opstanak i uspešan dalji rad kluba. Najveći pojedinačni poverilac odnosno grupa investitora već su nekoliko puta deblokirali račun kluba, ali su sada zauzeli jasan stav da to više nije moguće, i da se sva buduća ulaganja mogu realizovati samo u postupku preoblikovanja kluba i uz dogovor sa svim poveriocima, o čemu su se izjasnili i putem pisma namere. Klub nastavlja da razgovara sa svim poveriocima, i verujemo da ćemo sa svima postići dogovor, te da će svi povući blokade računa, i doprineti da prestanu razlozi za stečaj kluba, jer drugog puta nema"navodi se u saopštenju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke