Cibona u novom problemu pred start sezone, a čekaju je dva velika derbija!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.09.2022.
20:01
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Imaju još samo jedan dan da to reše.

Cibona/Mihal Jacic/ABA liga
Cibona/Mihal Jacic/ABA liga

Povezane vesti

Nekadašnji dvostruki šampion Evrope, zagrebačka Cibona prošla je kroz najteži period u klupskoj istoriji. Tokom leta nekako je izbegnut stečaj, formirana je potpuno nova ekipa, sa samo dvojicom igrača iz prošle sezone, pa je prava enigma šta od tog tima očekivati u nastupajućoj sezoni.

Ono što je zanimljivo, to je da će Zagrepčani na startu sezone u petak, pa u nedelju odigrati dva derbija.

Najpre će u petak od 19 časova odmeriti snage sa Splitom u prvom kolu hrvatskohg šampionata, a dva dana kasnije će u Zagrebu dočekati Partizan na startu AdmiralBet ABA lige.

Međutim, ''Sportske novosti'' pišu da je Cibona sada u problemu da registruje nove igrače.

''Hrvatski košarkaški savez blokira registraciju zbog dugova prema igračima iz prošle sezone. Po tome pravo nastupa imaju tek jedina dva starosedeoca - Krešimir Radovčić i Ivan Majcunić, dok programirana prva napadačka opcija Blaž Mesiček ionako ne bi zaigrao zbog povrede koja ga je izbacila iz tima na mesec dana'', pišu ''Sportske novosti''.

Ipak, novi trener Josip Sesar priprema ekipu kao da će sutra sigurno igrati u Splitu, pa će ovaj problem verovatno biti rešen u najkraćem mogućem roku.


''Što se Cibone tiče, naš roster je uveliko izmenjen. Ostala su samo dva igrača od prošle sezone. Imamo problem s povredom Blaža Mesičeka koji je zamišljen kao važan igrač, ali poslednjih dana dobili smo dva pojačanja i pripremamo se za prvu utakmicu u Splitu. Teško je reći šta očekivati. I oni se kompletiraju u hodu, no nadam se zanimljivoj i otvorenoj utakmici do kraja. Mislim da niko ne može doći u Split i reći mi smo favoriti, ali mi idemo hrabro. Imamo sistem koji uspostavljamo i za koji se nadam da će dati rezultate. Očekujem dobru utakmicu", izjavio je Sesar pred put u Split.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke