Cibona umalo do iznenađenja, ali Budućnost nosi bodove iz Zagreba!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.03.2021.
18:57
Izvor: Sportske.net

Odličan otpor ekipe Vladimira Jovanovića nije nagrađen novim trijumfom.

aba-liga.com/Buducnost VOLI
aba-liga.com/Buducnost VOLI

Povezane vesti

Ekipa Cibone je u sve boljoj formi, što je potvrdila i u prošlom kolu ABA lige, pobedom nad Partizanom, ali večeras na svom terenu nije uspela da iznenadi i favorizovanu ekipu Budućnosti.

Podgoričani su u ''penal završnici'' slavili sa 76:72, što im je 15. pobeda u osamnaest odigranih mečeva, dok Cibona sada ima skor 6-12.

Budućnost je vodila tokom prvog poluvremena, delovalo je tada da bi ekipa Dejana Milojevića mogla rutinski da dobije ovaj meč, ali Cibona se, predvođena iskusnim Planinićem, vratila u trećoj i početkom poslednje četvrtine kada je povela sa 64:61.

Budućnost je ubrzo stigla do izjednačenja, a na ulasku u poslednja dva minuta Džastin Kobs pogađa trojku i Budunost je vratila vođstvo - 69:66.

Posle Jovanovićevog tajm-auta Drežnjak ne pogađa trojku za Cibonu, a na drugoj strani Vili Rid pogađa i Budućnost je stigla na ''plus pet'' - 71:66.

Uzvratio je potom raspoloženi Darko Planinić, a na 40 sekundi pre kraja, Edžam je iznudio prekršaj pod košem Cibone, posle čega su gosti vodili sa 72:68.

Do kraja, Planinić je rešavao Cibonine napade, na drugoj strani su gosti do novih poena stizali sa linije slobodnih bacanja i nisu dozvolili Jovanovićevom timu da ponovo ugrozi njihov trijumf.

Džastin Kobs i Danilo Nikolić su sa po 13 poena predvodili Budućnost do trijumfa, a Darko Planinić je bio ubedljivo najefikasniji u Ciboni sa 26 poena i šest skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke