Čima Moneke - Omiljen i među ''grobarima'' i među ''delijama'', iako im je jesenas zagorčao život

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.03.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Rado bi ga videli u njihovim timovima.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Čima Moneke je nesumnjivo specifičan igrač, ali ne samo zbog svojih odličnih igara na terenu i harizmatičnog izgleda i ponašanja, nego i zbog odnosa koji navijači Partizana i Crvene zvezde imaju prema njemu.

Da je neko drugi na njegovom mestu, verovatno bi bio omražen i kod jednih i kod drugih posle onoga što se u prvom delu sezone dešavalo na utakmicama njegove Baskonije protiv Partizana i Crvene zvezde.

On je najpre u šestom kolu Evrolige postigao odlučujuće poene sa linije slobodnih bacanja, i to u poslednjoj sekundi meča za pobedu Baskonije nad Partizanom (84:83), a sve je začinjeno njegovom zanimljivom komunikacijom sa Nanelijem i Ledejem koji su pokušali da ga dekoncentrišu, ali im to nije uspelo. Na kraju je čak pokupio i simpatije mnogih Partizanovih navijača, iako im nije bilo lako posle tog poraza.

Taj meč je odigran početkom novembra prošle godine u Vitoriji, a mesec dana kasnije na istom mestu Baskonija je dočekala Crvenu zvezdu u utakmici 13. kola Evrolige. I, ponovo je Moneke bio čovek odluke u poslednjim sekundama. Opet sa liunije slobodnih bacanja, s tim da je ovoga puta namerno promašio poslednje bacanje, uhvatio loptu, potrošio još malo vremena koje je bilo ostalo na semaforu i uskratio Zvezdi priliku da eventualno šutira za pobedu. Na kraju, 87:85 za Baskoniju koja je zatim i u Beogradu savladala crveno-bele sa 91:90.

Ali, ni Zvezdini navijači mu nisu mnogo zamerili, pa su ga nešto kasnije na društvenim mrežama ''zatrpavali'' porukama da dođe u Zvezdu, pogotovo kada se pojavila informacija da je letos bio nuđen crveno-belima.

Sutra od 20 časova i 30 minuta u beogradskoj ''Štark areni'' Moneke ponovo izlazi na megdan Partizanu u jednoj od ključnih utakmica za crno-bele po pitanju plasmana u plej-in Evrolige i biće zanimljivo videti kako će se snaći u atmosferi koju priređuju ''grobari''.

Veče pred ovaj duel objavio je zanimljiv video klip svog ''dvoboja'' sa saigračem Markusom Hauardom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke