Čime je Jokić impresionirao selektora? ''Nisu tripl-dablovi njegov najveći kvalitet''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.01.2023.
23:31
Izvor: Sportske.net, RTS

Kako se Jokić ponašao u reprezentaciji?

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nažalost, naš nacionalni tim nije uspeo da se u septembru domogne medalje na Evrobasketu, ''orlove'' je zaustavila Italija na startu nokaut faze takmičenja, iako je za reprezentaciju Srbije nastupio i dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić.

On je, zajedno sa selektorom i saigračima, dao sve od sebe da Srbija ostvari cilj, ali to ipak nije bilo dovoljno. 

Ono što raduje posle svega, to je Jokićeva jasno izrečena želja da se i ubuduće odaziva pozivima selektora, što bi moglo da se dogodilo i na Svetskom prvenstvu, ukoliko se naš tim tamo i plasira, jer će do tada morati bez Jokićeve pomoći.

Selektor Svetislav Pešić je večeras u emisiji ''Oko'' na RTS-u prokomentarisao i tu situaciju, ali i otkrio kako se Jokić ponašao dok je bio u nacionalnom timu tokom Evrobasketa.


"Lepo je to čuti. Moramo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo da bi se to desilo. Nikolin najveći kvalitet nisu tripl-dablovi i dabl-dablovi. To je bitno za navijače i medije. Njegova glavna karaktersitrika je napredak iz godine u godinu. Sve te priče da on ne trenira, da je rođen za košarku, talenat, to nije to. Impresionira me njegova priprema za trening, završetak treninga i utakmice i dalji nastavak aktivnosti. Posvećenost svom telu. Fantastične impresije

On je drugačiji. Ako razgovarate s njim šta i kako treba da se uradi, on kaže ‘Kouč, ti samo reci šta treba i mi idemo u tom pravcu‘. Nije on osoba koja viče, skače, drži govore, viče u pozadini, ali samo njegovo ponašanje ga dovodi u poziciju vođe", objasnio je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke