Činjenično stanje u plej-ofu AdmiralBet ABA lige - Gosti, nemojte ni dolaziti!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 02.06.2022.
12:51
Izvor: Sportske.net

Istorija kaže jedno.

Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga
Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Plej-of AdmiralBet ABA lige, kroz istoriju, pokazalo se kao faza u kojoj je domaći teren prevaga.

Bolji plasman u regularnom delu šampionata je i ove sezone garantovao prednost domaćeg terena u plej-of utakmicama, a Crvenoj zvezdi to nesumnjivo najviše pogoduje, kako u aktuelnoj kampanji, tako i u prošlim takmičarskim godinama.

U ovoj sezoni viđena su dva "brejka" u plej-ofu i oba su ostvarna u početnim fazama kada se maltene očekivalo da Budućnost i Cedevita Olimpija, objektivno kvalitetniji i iskusniji timovi, eliminišu Igokeu i FMP.

Gledajući poslednje četiri sezone u regionalom takmičenju, računajući i jučerašnji susret, odigrano je ukupno 42 duela u plej-ofu i u samo pet navrata gosti su uspeli da odnesu plen. Kako rekosmo, dva su se dogodila ove sezone. Dva donekle očekivana.

Prethodno, svega tri. Neračunajući sezonu 2019/2020 koja je okončana ranije zbog pandemije virusa korona, samo je Budućnost uspevala da "brejkne" svoje protivnike. Po jednom u kampanjama 20/21, 18/19 i 17/18.

Crvena zvezda je bila blizu prošle večeri da titulu overi u grotlu "Pionira" koji je bio ispunjen navijačima Partizana, no nisu uspeli. Pred četvrti duel finalne serije, istorijat gostima ne ide naruku, ali da sačekamo sutra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke