Čistka u Laktašima, na udaru bivši igrači Partizana

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.01.2019.
17:30
Izvor: Sportske.net

Mimo očekivanja, pobeda u Novom Mestu dodatno je uzburkala strasti u Laktašima.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Košarkaški klub Igokea uskoro bi trebalo da ozvaniči rastanak sa jednim od dvojice bivših igrača koji su nedavno stigli u Laktaše.

Generalni menadžer kluba Igor Dodik najavio je "čistku" nakon pobede nad Krkom, nezadovoljan odnosom koji "velika pojačanja" pokazuju "prema dresu koji nose".

"Glas Srpske" danas otkriva nešto više detalja vezano za ovu temu.

Pomenuti izvor piše da će uprava Igokee raskinuti ugovor sa Oliverom Lafajetom, dok je Danilu Anđušiću data još jedna šansa da se dokaže.

Nekadašnji plejmejker Partizana stigao je u Laktaše sredinom novembra prošle godine ali je samo na jednoj utakmici pokazao da može da napravi razliku. Dvadeset ubačenih poena i 6 asistencija na gostovanju Mornaru predstavljaju najbolje izdanje Amerikanca u dresu Igokee.

Lafajet je u ABA ligi do sada zabeležio prosek od 8 poena, 4 asistencije i 2,4 skoka, ali je na šest od devet odigranih utakmica ubacio manje od 8 poena i imao manje od 30% uspešnosti u šutu iz igre.

Slična je situacija i sa Danilom Anđušićem. Bek Igokee debitovao je na istom meču na kom i Oliver Lafajet, s tim što Anđušić trenutno ima prosek od 10,3 poena, 2 skoka i 1,8 asistencija pa će mu to omogućiti još malo vremena za dokazivanje.

Igokea se nakon trijumfa u Novom Mestu nalazi na devetom mestu ABA lige sa skorom 6-10. U sledećem kolu "Igosi" gostuju FMP-u.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke