Čovek je bukvalno posebna kategorija NBA košarke, novi tripl-dabl za Jokića!

Autor: Boris Jovanović
petak 03.02.2023.
08:14
Izvor: Sportske.net

Denver preslišao i šampiona, 134:117, Jokić nastavlja teror!

Povezane vesti

Denver deluje kao materijal za borbu za titulu. Jasno je to posle meča protiv Voriorsa, prelomili su serijom 16:0 u trećoj četvrtini, ali je važnije da svi pucaju od samopouzdanja. Marej igra odlično, ubacio je 33 poena, čitav tim šutira dobro.

Lakše je, jer imaju najboljeg igrača na svetu. Nikola Jokić je napravio i 17. tripl dabl sezone, 22 poena, 16 asistencija i 14 skokova. On je već sredinom treće četvrtine stigao do tripl-dabla, u svih 17 mečeva sa tim učinkom najboljeg igrača na svetu, Denver je slavio. 

Priznanje mu je odao Stiv Ker.

"Dobar je u svemu, bukvalno svaki put kada dobije loptu, svi ostali su opasnost", objasnio je višestruki osvajač prstena sa Voriorsima kako Jokić saigrače pravi boljima. Koldvel-Pouo je dodao 18 poena, lider Zapada Denver je na 24-4 u Koloradu. Na drugoj stranu, 19 trojki Voriorsa nisu pomogle. Kod Golden Stejda, Stef Kari 28 poena, Pul 22, šampion je na 50%, ali ne paniče, bili su bez Kleja Tompsona i Drajmonda Grina. Na drugoj strani nije bilo Arona Gordona.

Jokić je dobio nagradu za igrača meseca na Zapadu, 24 poena, 11.6 skokova i 11.3 asistencije u januaru. I noćas se potrudio da dodatno popravi brojeve. Takmiči se sam sa sobom, to treba jasno reći, Ker je dodao da je za njega Jokić u prednosti kada je nova MVP titula u pitanju. U subotu u Kolorado stiže Bogdanović sa Atlantom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke