Čovek koji je predvideo finale Srbija-Nemačka ima novu prognozu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.09.2023.
12:10
Izvor: Sportske.net

Šta sada misli, nekoliko sati pred početak?

AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka
AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka

Povezane vesti

''Osvojiće Srbi... Oni i Nemci u finalu'', napisao je na društvenim mrežama bivši hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić još pre pet dana, kada mnogi nisu verovali u takav scenario.

Njegova prognoza se obistinila, pa su novinari zagrebačkih ''Sportskih novosti'' potražili novi komentar od Ukića pred početak današnjeg finala Svetskog prvenstva između Srbije i Nemačke.

On je sada detaljno objasnio zašto je verovao u Srbiju i Nemačku, a ne u Amerikance, ili Kanađane.

''Verovao sam da Amerikanci i Kanađani ne mogu do finala, da će negde zapeti. Puno je razloga zašto, od toga da nisu priviknuti na kriterijum suđenja, drukčiji način igranja košarke od onoga na što su navikli, manjak taktičke discipline... 

Malo njih je u NBA ligi igralo duboko u doigravanju, dok je to intezitet kakav se traži za velike stvari na Svetskom prvenstvu. Znam, reći će mnogi da ni Srbi, ni Nemci nisu to osetili u NBA ligi, ali zato jesu u na najvišim nivoima u Evropi, puno duže su zajedno, imaju veći nacionalni naboj... 

Recimo, nijedan američki igrač ne uzima protivnika u presing s takvom energijom kako to radi Avramović'', objašnjava Ukić.

Dakle, kad sve to imamo u vidu, ko danas osvaja titulu, Srbija ili Nemačka? Da li je Ukić i dalje pri stavu da Srbija osvaja?

''Teško mi je reći da su favoriti, s obzirom da je to stvarno 50-50, ali Srbiji dajem malo više šanse zbog iskustva, kako igrača, tako i selektora Pešića koji je vodio ekipe u jako puno finala, dok ih nije baš puno izgubio...

Kod njih je košarka nacionalni sport, to takođe treba uračunati kad govorimo o Srbima. I da, jesu prošle godine imali na papiru bolju ekipu s Jokićem i Micićem, ali i na Evrobasketu su kao i ovde izgubili tek jednu utakmicu, oba puta od Italije, s tom razlikom da sada nije bila eliminaciona. Ja možda i najbolje znam koliko je sreća važan faktor u celoj priči'', kaže Ukić.

Rezimirajući kompletno Svetsko prvenstvo koje se današ završava, Ukić je primetio još jednu bitnu promenu u odnosu na neke ranije šampionate.

''Definitivno je trend poslednjih godina takav da glavne zvezde ne mogu same, videli smo to i lani kad govorimo o Janisu, Dončiću, Jokiću... Nije to više kao nekad kad su Novicki, Pau Gasol ili Parker znali staviti ekipu na svoja leđa pa je voditi do medalje. Sad su 'pravila' drukčija...'', zaključuje Ukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke