Čović: ''Ako ste vi iz jednog, ja iz drugog kluba, to nije razlog da se vređamo''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.12.2022.
21:21
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Rivalitet bez mržnje, da li je moguć u Srbiji?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je gostovao i na TV Arena sport'', gde je u večerašnjoj emisiji ''U obruču'' donekle ponovio ono što je govorio i na današnoj konferenciji za medije, ali je skrenuo pažnju i na potrebu da se učini sve da rivalitet među našim najboljim klubovima bude mnogo zdraviji nego što je danas.

S tim u vezi se osvrnuo i na nedavni evroligaški derbi kada je Partizan bio domaćin i posle meča dobio pohvale za atmosferu na tribinama.

''Ja nikada nisam bežao od toga, pričao sam o tome i pre 5-10 godina. Odlična je slika poslata iz Beograda, ali ne mislim da je atmosfera bila idealna. Nije lepota atmosfere samo sa niko nije gađan. Atmosfera nije dobra ako se stalno neko vređa. To nije dobro, ali navikli smo. To vređanje ne može da napravi normalan odnos. Ako ste vi iz jednog, ja iz drugog kluba, to nije razlog da se vređamo, nego da sarađujemo.

Ja sam pokušavao da napravim takav ambijent, ali ako sam postigao dogovor, onda nema varanja. Taj rivalitet treba iskoristiti za zajedničku veliku energiju u cilju razvoja našeg sporta, jer nama je svuda rivalitet, ne samo u košarci. Ali, rivalitet mora da bude eliminisan od elementa mržnje. Biće potreebmo da te stvari legnu. Dobro je da Srbija ima dva evroligaša, vidim da su se neki u regionu uzbunili, ali niko njima ne brani da i oni uđu u Evroligu'', izjavio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke