Čović: "Ataman neće ići na Markov grob!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.01.2015.
20:25
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović oglasio se povodom predstojeće utakmice tog kluba sa Galatasarajem i demantovao pisanje turskih medija da će Ergin Ataman posetiti grob ubijenog Marka Ivkovića.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Treći ovosezonski susret Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja sa sobom nosi veliki bezbednosni rizik ali i sportsku težinu što su u klubu sa Malog Kalemegdana ozbiljno shvatili i maksimalno se posvetili kvalitetnoj organizaciji te utakmice.

U sredu su rasprodate sve ulaznice za pomenutu utakmicu koje su se našle u slobodnoj prodaji a prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović poručio je da će klub učiniti sve da duel sa Galatasarajem protekne u najboljem mogućem redu.

"Za skoro dva sata rasprodat je ceo kapacitet 'KombankArene'. Mi smo preduzeli sve mere bezbednosti koje su u našoj moći i da meč koji ima epitet visokog rizika, protekne u najboljem redu i nadamo se da će tako i biti, jer svi znamo šta se dešavalo 21. novembra prošle godine u Istanbulu" počeo je priču Nebojša Čović.

Prvi čovek crveno-belih objasnio je da Zvezda nije imala previše izbora kada je dolazak Ergina Atamana u Srbiju u pitanju zbog čega je kod premijera Vučića urgirano da treneru Galatasaraja bude omogućen ulazak u zemlju.

"Mislim da je to bolji i mudriji izbor. Jer, zašto bismo kažnjavali Zvezdine navijače i ceo klub, imajući u vidu da Crvena zvezda za ono što se dešavalo u Istanbulu ne snosi niti jedan promil krivice" kazao je Čović.

Da je država Srbija uskratila Atamanu mogućnost ulaska u zemlju utakmica bi morala da bude odigrana na neutralnom terenu što ne bi bilo u interesu Crvene zvezde Telekom.

"Jako je važno da ovaj meč prođe u dobroj organizaciji, jer će se sve to pažljivo pratiti od strane Evrolige. Naravno, nama ovaj meč i sportski važan, jer Zvezdi treba pobeda kako bi imala šanse da izbori plasman među osam najboljih ekipa. Tražimo da nam publika pomogne u tome, a zna se kako se to radi" dodao je Čović.

Nakon priče o bezbednosnim i sportskim aspektima predstojeće utakmice Nebojša Čović se dotakao i spekulacija turskog lista "Hurijeta" koji je najavio da će čelnici Galatasaraja i trener Ataman obići grob Marka Ivkovića.

"Taj turski list Hurijet je nama pravio probleme i 21. novembra sa takvim izjavama koje su potpuno neodgovorne, što je bljutavo i sramno, a sa tim nastavljaju i dalje" kazao je Čović i dodao,

"Kakav će scenario biti videćemo kada turska ekipa doputuje čarterom i kada se onako kako predviđaju pravila i propozicije Evrolige sastanu naši predstavnici sa njihovim. Ali, 100% sam siguran da trener Ataman neće ići na Markov grob" poručio je prvi čovek Crvene zvezde Telekom.

Uz apele navijačima da ranije dođu u dvoranu i da navijaju sportski i korektno Nebojša Čović je na kraju izrekao veliku istinu koja bi svakoj pristalici kluba sa Malog Kalemegdana trebalo da bude na pameti kada krene na utakmicu.

"Možemo da radimo šta god hoćemo, i dobro i loše, ali život Marka Ivkovića više ne možemo da vratimo. Zato, apelujem na naše navijače da fer i sportski navijaju i da zajedno dođemo do trijumfa" zaključio je Čović.

Utakmica Crvena zvezda Telekom - Galatasaraj igra se u petak sa početkom od 21 čas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke