Čović čestitao Partizanu, pa progovorio o Radonjiću, Voltersu, pojačanjima... Ko su dva najbolja srpska kluba?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.06.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net, b92.net

Prvi čovek Crvene zvezde gostovao i na Pinku i na B92 pred početak finalne serije AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Tokom Čovićevog gostovanja na B92 u emisiji ''Fokus'' već je bilo zvanično objavljeno da se Partizan vraća u Evroligu, zajedno sa Valensijom koja je takođe dobila specijalnu pozivnicu, pa je to bila i prva prilika da predsednik Crvene zvezde to i prokomentariše.

''Čestitam Partizanu, iskreno sam veoma zadovoljan. Lično sam Đordiju Bertomeuu još na fajnal foru u Valensiji pričao o konceptu Evrolige sa 20 klubova. I tada sam mu govorio da Srbija treba da ima dva predstavnika u eliti i eto, to se sada dogodilo. Bez ikakvog sarkazma, vrlo sam zadovoljan'', istakao je Čović.

Usledilo je pitanje voditelja kako igrati Evroligu sa milionskim poreskim dugom.

''Mi ne dugujemo sedam miliona, to pitajte one koji duguju sedam miliona, a to je minimalni budžet u Evroligi. Pred nama je izazovna sezona, izaći ćemo sa brojkama. Ne želim više da slušam priče marginalnih tipova u košarci koji kažu da je Zvezda epizodista u Evroligi. Pa, budite i vi epizodisti, a vidite kolika je muka. Mi smo za porez dali preko sedam miliona evra za 11 godina. Mogli smo da dugujemo, pa da kupimo malo skuplje igrače. Nije sramota dugovati. Sramota je kriti da duguješ, lagati da ne duguješ, manipulisati i optuživati drugoga kroz priču o eksel tabelama, UPPR-u. Šta je, od juče nije smešno od kad je to predsednik rekao? Ako očekujemo da nam država pomaže, moramo naše obaveze da izvršavamo. Ili da pošteno kažemo 'mi to ne znamo'. Imamo kadrovske probleme, mnogi su zalutali u košarku'', konstatovao je Čović.

U petak počinje finalna serija plej-ofa AdmiralBet Superlige Srbije, a posle odustajanja Partizana, Zvezdin rival u finalu biće FMP. Čović je više puta naglasio da u finalu igraju dva trenutno najbolja srpska kluba.

''Nek mi zameri ko god hoće, ali rezultat u sportu se gleda na terenu. Ko igra finale, recite mi ko igra finale?

Kad se sve završi, Crvena zvezda će imati obraćanje javnosti, pozvaće novinare na konferenciju za štampu i neka pitaju sve šta hoće. Tada ćemo objasniti mnoge stvari, od Kupa Radivoja Koraća pa na ovamo. Ja mislim da je to nešto što je jako ružno, ponižavanje košarke'', kaže Čović.

A kad se finale završi, uslediće početak pregovora sa trenerom Radonjićem oko nastavka saradnje, a onda i sa potencijalnim pojačanjima, kao i sa Nejtom Voltersom koji je ranije otputovao za Ameriku uz dozvolu stručnog štaba.

''Obavili smo razgovor Radonjić i ja oko nastavka saradnje i mislim da ćemo to znati u toku iduće nedelje. Sve ovo što ste videli po medijima - Dalibor Ilić, da ne nabrajam dalje imena - nema nikakve veze sa realnošću. To ne znači da nismo zainteresovani, ali ništa nismo pričali. Moramo da pomenemo i važan faktor u sportu, a to su menadžeri. Kako će menadžeri da nabiju cenu svojim igračima - ovako, puštajući priču u medije. Znači, ni o jednom igraču još nismo pričali. Tačno se zna koji igrači su pod ugovorom. Nejtu Voltersu ističe ugovor, ima određene porodične probleme. Stručni štab je procenio da i bez njega možemo do cilja u ovom finalu dva trenutno najbolja srpska kluba u košarci'', poručio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke