Čović hoće promene: "Da li je vama normalno da dete koje ima državljanstvo Srbije bude stranac, a Amerikanac, Panter, dobije državljanstvo i srpski je igrač?"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.10.2024.
14:01
Izvor: Sportske.net

U Srbiji ne postoji košarkaško državljanstvo.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović govorio je danas na konferenciji za medije o svim najznačajnim stvarima u domaćoj košarci, uključujući status selektora Svetislava Pešića i napuštanje AdmiralBet ABA lige kako bi se obnovila jaka AdmiralBet Košarkaška liga Srbije.

Zanimljivo je bilo i izlaganje na temu ko se od igrača vodi kao domaći, a ko kao strani košarkaš, a neke nelogičnosti Čović hoće da promeni. Posebno kada je reč o srpskim državljanima koji se vode kao stranci.

"Da li je vama normalno da dete koje ima državljanstvo Srbije je stranac, a Amerikanac, Panter, dobije državljanstvo i srpski je igrač. Mi po Ustavu nemamo pravo na košarkaško državljanstvo. Svi smo mi ravnopravni. To su primeri, sve to treba rešavati, neće biti lako, ali od kukanja nema ništa", rekao je Čović.

Podsetimo, Kevin Panter je upravo dobio srpsko državljanstvo kada je bio u Crvenoj zvezdi, a Čović rukovodio aktuelnim prvakom naše domovine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke