Čović i na Pinku o Aleksi i Petruševu: ''Ne možemo nikoga da otmemo''! A koliko je Zvezda prodala sezonskih karata?

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.08.2024.
10:43
Izvor: Sportske.net

Novo jutro uz Nebojšu Čovića.

© 2024 Srdjan Stevanovic / STARSPORT
© 2024 Srdjan Stevanovic / STARSPORT

Povezane vesti

''Mi u sportu smo udruženje građana, a neki pokušavaju da budu i opoziciona avangarda, kao udruženje građana, je l'? Ali, na šta to liči? Na šta?''

Ovim pitanjem predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića počela je njegova jutrošnja priča na temu sportskih aktuelnosti, tokom gostovanja u Jutarnjem programu TV Pink.

To je bio uvod u priču o sportu i odnosima Crvene zvezde i Partizana. Mogu li da se poboljšanju u novoj sezoni?

''Teško... Dok god imate neke ljude, koji vode klubove kao mašinske radionice, i tu ću da stavim tri tačke'', kratko je odgovorio Čović.

Baš kao i pre par dana na jednoj drugoj televiziji, ponovo mu je postavljeno pitanje o navodnom interesovanju Zvezde za Aleksu Avramovića.

''Ne, to je opet medijski loše preneto. Mi smo skautovali Avramovića dok on još nije bio igrač Partizana i tada nije bio izbor tadašnjeg trenera Radonjića. Ništa ni negativno, ni pozitivno. Meni te to bilo jako žao, on je kasnije otišao u Partizan, časno i pošteno, odlično igrao i za reprezentaciju. To je sjajan momak, bez obzira na sve i to ne pričam da bih nekom naudio. Mislim da je častan, da daje poslednju kap energije na terenu. 

Interesantno, u Manili je bio jedan od naših najboljih igrača, pa se na klupskom nivou čovek ugasio, pa se u reprezentaciji opet upalio. To neka analiziraju ovi drugi, nije naše da analiziramo.

On je otišao u CSKA, a da li će jednog dana doći u Zvezdu, o tom potom, videćemo, nema ni prostora sad...''.

Ima li novosti oko Petruševa, za koga Zvezda jeste zainteresovana ovog leta?

''Videćemo šta će se dogoditi u ovoj sagi oko Petruševa, ali ne možemo nikoga da otmemo sad nikome. Mi imamo izvanrednu hemiju u ekipi, odlično se radi. Lazić će igrati koliko treba, Teo i Đoković se jure.

Sutra nam ekipa ide na Pale, igramo sa Jahorinom, igraćemo kasnije i sa Olimpijakosom, pa Superkup u Moskvi''.

Zvezda će u novu sezonu AdmiralBet ABA lige ući gostovanjem novoformiranom klubu i debitantu u ovom takmičenju, Dubaiju.

''Dubai je u AdmiralBet ABA ligi, u prvom kolu igramo protiv njih''. 

''Tamo je 70 stepeni, ako je ovde 50'', ubacio se voditelj.

''Pa dobro, imaju i oni klime'', uzvratio je Čović i nastavio:

''Zvezda ima tim u kome je najviše domaćih igrača, mislim da smo prvi u Evroligi po procentu domaćih igrača, jako puno imamo reprezentativaca i mi jesmo perjanica srpske košarke, ma šta drugi pričali, ma šta kome smetalo.

Sklopili smo jako dobar tim, sada je u toku prodaja sezonskih karata. Do sada je prodato oko 8.700 i koristim priliku, jer će biti ograničen broj i neće još dugo trajati, da pozovem navijače da kupe sezonske karte''.

''Za Pionir?'', bila je nova opaska voditelja.

''Sve je za Arenu, osim ako nam neko ne uskoči u termine, ali to zavisi od međunarodnih događaja. Cene već znate, u našim cenama nemate uvećanje od 4 posto za onlajn, ni obavezu da budete član, pa vam tu uzmu pare i onda kupujete sezonsku kartu. U našoj ceni je sve, pa i plastična sezonska karta, a vidim da neki naplaćuju i to posebno 3.000 dinara, pa cena ode ne znam gde. 

Nećemo još dugo prodavati, Arena je kapaciteta 18.000 mesta, moramo zaustaviti prodaju, ne možemo da prodamo svih 18.000 karata, moramo imati ponudu i za dnevne karte, od utakmice do utakmice'', objašnjava Čović. 

Najavio je i ozbiljnu priču o porezu u narednom periodu.

''Svi dugovi Crvene zvezde prema igračima, stručnom štabu su izmireni, apsolutno nikom ništa ne dugujemo.

Imamo još određene razgovore sa poreskim organima, ali o tome ćemo tek da pričamo, to će biti vrlo ozbiljna priča, ne zbog Zvezde, nego zbog srpskog sporta koji može da bude neprijatno ugrožen, nekakvim pristupima koji nisu na nivou profesionalne lige.

Mi poštujemo našu državu i hoćemo da platimo te poreze, ali ne po instruktažama koje nisu tačne'', naglasio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
TRUBADUR I TELAL Covic
Tuesday, 27.08.2024
16:02

POTRCKO na PRVOJ I PINKU. SRAM TE BILO MEGAFONU PROTUDJERU.

avatar
ARMIJA PRAVIH NAVIJACA ne huligana
Tuesday, 27.08.2024
16:00

TI SI POMOCU REZIMA OBRISAO VELIKI DUG. VELIKI SI NOVAC OBRISAO .