Čović i Radonjić oči u oči sa Obradovićem i Šilobadom! Hoće li reprezentacija imati koristi?

Autor: Darko Mitrović
petak 17.06.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Može li selektor Pešić da relaksira atmosferu?

Košarkaški savez Srbije (kss.rs)
Košarkaški savez Srbije (kss.rs)

Povezane vesti

Dok je ovdašnja košarkaška javnost zaokupljena jučerašnjim povratkom Partizana u Evroligu, ali i poreskim dugovima dva naša najveća kluba, danas je u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održan sastanak čelnih ljudi KSS predvođenih Predragom Danilovićem i selektorom reprezentacije Srbije Svetislavom Pešićem sa predstavnicima pet srpskih klubova koji su ove sezone učestvovali u AdmiralBet ABA ligi - Partizana, Crvene zvezde, Borca, FMP-a i Mege.

Partizan su na tom sastanku predstavljali trener Željko Obradović i direktor Mlađan Šilobad, a Crvenu zvezdu predsednik kluba Nabojša Čović i trener Dejan Radonjić, pa se nadamo da bi ovaj susret mogao bar donekle da relaksira napete odnose između dva naša najveća kluba.

Kako je saopšteno iz Košrkaškog saveza Srbije, na sastanku su predstavnici klubova ''upoznati sa trenutnim stanjem na tabeli u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023''.

''Takođe, predočena je pozicija u odnosu na reprezentacije Grčke, Turske i Velike Britanije sa kojima će naš tim odmeriti snage u drugoj fazi kvalifikacija, a koja počinje već u avgustu.

Istovremeno, predstavnicima srpskih klubova je predstavljen plan priprema za Evrobasket 2022. kao i veoma izazovan kalendar takmičenja koji reprezentaciju očekuje nakon Evropskog prvenstva.

Tokom veoma konstruktivne razmene mišljenja predstavnika KSS sa predstavnicima klubova, donet je zaključak da u cilju postizanja vrhunskih rezultata nacionalnog tima svi zajedno moraju učiniti dodatne napore i ustupke kako bi tim Srbije u svakom datom trenutku bio najbolji mogući.

Svesni zgusnutog kalendara i obaveza koje pred sobom naročito imaju klubovi koji učestvuju u Evroligi, svi koji su prisustvovali sastanku su izrazili slaganje sa konstatacijom da će samo uz uzajamno razumevanje srpski nacionalni tim imati neophodne preduslove da se bori za najviše domete'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke