Čović: "Lisac manipuliše i igra na kartu srpske nesloge!"

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Autor: Beta Beta
petak 22.05.2015.
20:18
Izvor: Beta

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović optužio je generalnog menadžera ABA lige Romana Lisca za manipulaciju po pitanju novog radnog ugovora vezanog za vlasničku strukturu Regionalne lige.

kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac manipuliše i govori laži u sporu oko novog radnog ugovora preduzeća Sidro, koje je vlasnik ABA lige, i kazao da ima dokaze za te tvrdnje.

"Mene stav Romana Lisca nije iznenadio. On u kontinuitetu već 14 godina non-stop manilpliše, a te manipulacije su uvek na 'kartu' srpske nesloge. Crvena zvezda je zastupala i zastupaće stavove koji su dogovoreni 13. aprila 2015. godine u Beogradu, gde je i sam gospodin Lisac rekao da vlasnička struktura treba da bude promenjena i da bude 100 odsto u rukama klubova. Mi smo se tada dogovorili da se na tim osnovama uradi i novi osnivački akt. Za sve ovo postoji stenogramski zapisnik i snimak celog sastanka", rekao je Čović agenciji Beta.

Lisac je danas u Trebinju rekao da je Zvezda, aktuelni šampion takmičenja, dala drugačiji predlog i da su ga klubovi na sastanku u Ljubljani 20. maja odbili, što je Čović demantovao.

"Gospoda Lisac i Radovan Lorbek su to (upravljačka struktura potpuno u vlasništvu klubova) obećali još 9. juna 2009. godine, uz potpis i garanciju Evrolige, odnosno Đordija Bertomeua. Tada je dogovoreno da se do 31. decembra 2009. izvrše priomene normativnih akata i da vlasništvo u Sidru odgovara takmičarskoj strukturi lige, da se najznačajnije odluke za budućnost ABA lige usvajaju velikom većinom glasova klubova iz zemalja koje učestvuju u glasanju, i da se ne dozvoli sukob interesa između vlasnika preduzeća i direktnih ili indirektnih delatnosti u ligi", rekao je Čović.

"Ja sam sve to lično rekao i gospodinu Liscu 19. maja, kada sam mu rekao da ne možemo da prisustvujemo sastanku 20. maja u Ljubljani. Mi smo tada poslali primedbe na njihov ugovor, a te primedbe klubovi nisu proučavali na sastanku, a onda je ponovo došla manipulacija i laž da su klubovi protiv tih primedbi. Oni (uprava Sidra) su predstavili primedbe Crvene zvezde na taj način kao da Zvezda hoće da vodi ligu, što je apsolutna laž i manipulicija", rekao je Čović.

On je naglasio razliku između promena u ligi i promena u preduzeću Sidro, koje je vlasnik lige.

"Prvo, mi nismo stavljali primedbe na ligu, nego na preduzeće Sidro, gde idu pare od naše aktivnosti, a to je takmičenje klubova u ligi. Ništa se tu nije promenilo. Ne postoji ni jedna liga u Evropi sa fizičkim licima. Firma Evrolige EKA nema fizička lica. Đordi Bertomeu nije među vlasnicima lige, već je u menadžmentu, a ovde je šest vlasnika u menadžmentu firme i lige, i oni svojim glasovima mogu da blokiraju šta hoće", rekao je Čović.

Mediji i deo klubova koji je bio na sastanku u Ljubljani ocenio je da su promene u novom ugovoru "suštinske".

"Te promene nisu ni suštinske, ni bitne, ni demokratske. Laž da je Crvena zvezda predlagala da ligu vodi neko iz Zvezde je proizvod zle namere i neznanja. Nismo predlagali ni da predsednik nadzornog odbora bude iz Zvezde", rekao je Čović.

Prvi čovek šampiona regionalne lige kazao je da Zvezda neće sama povlačiti nikakve korake.

"Zvezda nijedan korak ne vuče sama, već sve svoje korake vuče na osnovu dogovora koji radimo sa Košarkaškim savezom Srbije i Košarkaškom ligom Srbije. Današnji dogovor je da se pozove gospodin Bertomeu, kao potpisnik sporazuma iz 2009. godine, zatim predstavnici ABA, ali da dođu sva šestorica, zatim predsednik KSS kao potpisnik sporazuma, kao i četiri kluba iz Srbije koji učestvuju u ligi. Važno je da se taj sastanak održi da Roman Lisac i ostalih pet fizičkih lica ne bi treći put prevarili Srbiju", rekao je Čović.

Na pitanje zašto nije realizovan dogovor iz 2009. godine, Čović je kratko odgovorio: "srpska nesloga".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
bard fudbala
Sunday, 24.05.2015
14:26
avatar
drzavni projekat ope
Saturday, 23.05.2015
11:42

Covica na celo lige. On super ume sa tudjim parama.

avatar
mileta
Saturday, 23.05.2015
08:27

A ti Covicu sad igras na nacionalnu kartu kad ti nesto nije u interesu.Mani nas te price nismo deca.Tebi je ovde jedini interes CZT.Ta prica o srpskoj slozi je za decu u predskolskom,mada i ona ne bi poverovala.A ko bi ti i poverovao posle price o stavljanj tacke na crno beli svet.Sta god da je u pitanju ako se ti Covicu ne slazes sa tim to treba bez razmisljanja podrzati.

avatar
noname
Friday, 22.05.2015
20:59

dajte Covicu da rukovodi, on zna sa parama i velikim projektima!

avatar
Marco Popovich
Friday, 22.05.2015
21:40

hahahahah dadada,i veoma je posten covek :D

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 23.05.2015
02:53

Ustupite grb i ime ABA lige Covicu.....on ce to odmah prihvatiti :)

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 23.05.2015
02:52

Posten je da ne kazem kao ko :)