Čović o Kampacu, ''kneževima, kraljevima'', domaćima i strancima - Zvezda uskoro kompletna!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.01.2023.
10:17
Izvor: Sportske.net, tv prva

Prvi čovek Crvene zvezde vikend je započeo gostovanjem u Jutarnjem programu TV Prva.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nebojša Čović, kao i svi navijači Crvene zvezde imaju mnogo razloga za zadovoljstvo ove sezone, s obzirom da ekipa Duška Ivanovića briljira i u AdmiralBet ABA ligi i u Evroligi, a jedino što im kvari raspoloženje jesu brojne povrede, kao i još uvek aktuelna situacija sa Fakundom Kampacom koji i dalje nema pravo nastupa u Evroligi.

Ipak, situacija se i po tom pitanju popravlja, pa bi Zvezda uskoro mogla konačno da bude i kompletna.

''Od ovih što ne igraju, Hasan Martin je u povredi i mislim da će vrlo brzo da izađe. Nikola Ivanović izlazi od povrede, posle petnaestog će moći da igra. Njemu su na utakmici sa Partizanom stradala tri rebra. Bentil je pod virusom i biće 'ok'.

Što se tiče Kampaca, imamo nerazumnu odluku Evrolige o suspenziji registracije novih igrača do kraja februara i videćemo da li će oko Kampaca da se promeni nešto u narednom periodu. Vildoza se vratio posle povrede i polako kompletiramo tim. Idemo iz utakmice u utakmicu, bez euforije. Nije lako funkcionisati u ovim uslovima, ali, imamo dobre rezultate u Evroligi i (AdmiralBet) ABA ligi, videćemo kako će dalje ići'', rekao je Čović.

I ovoga puta je iskoristio priliku da istakne učinak domaćih igrača u Zvezdinom timu.

''Zvezda ima nešto što drugi nemaju u Evroligi. Protiv tih 'kneževa', 'kraljeva', šta su već ovi iz Monaka - od 92 koša, 83 su postigli domaći igrači. Devet je dodao Vildoza. Mi smo jedini klub koji ima taj potencijal u Evroligi sa domaćim igračima. Uzmite Barselonu, Monako, bilo koiji drugi klub, imaju mnogo više stranaca. A i ovi Argentinci su po mentalitetu slični nama. Idemo lepo'', zaključio je Čović.

Da još jednom podsetimo, uvećavaju se Zvezdine šanse za osvajanje Evrolige. AdmiralBet sada nudi kvotu 35.00 da će crveno-beli osvojiti pehar i Zvezda je sada osmi favorit za titulu. Kvota na Partizan je 60.00 i crno-beli su u ovom trenutku četrnaesti favorit.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke