Čović odgovorio Ostoji: "Partizan da pobegne od primitivizma! Srpska liga ne bi škodila, ali..."

Autor: Ivan Cvetković
utorak 01.10.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net, N1

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović gostovao je na televiziji N1 gde je govorio o brojnim aktuelnim temama iz domaće košarke.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

On se na pitanje voditelja osvrnuo i na današnju objavu predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića koji je kritikovao izbor Čovića za predsednika KSS.

"Te privatne Tviter naloge neću da gledam i da gubim vreme na takve stvari. Kada dajete takve izjave, to više govori o onome ko daje takvu izjavu. Neka građani procene ugled, sposobnost i obrazovanje. Mogao je svako da se kandiduje, moje zadovoljstvo je što je 30 od 33 delegata podržalo moju kandidaturu… Od 30 delegata, 28 glasalo za, niko protiv, jedan kolega nije predao listić jer je predložen za potpredsednika Saveza i predat je jedan prazan listić na kojem nema ni za, ni protiv. Predstavnik Partizana u KSS se javio i opravdao svoj izostanak bolešću". Košarka mora da se baštini u klubovima, Partizan kao ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitizivama. Meni je drago što su mi legende Partizana čestitale na izboru", otkrio je Čović.

On je za rad svog prethodnika Predraga Danilovića istakao da je "svoj posao radio koliko znao, umeo i mogao", te je demantovao navode da je Crvena zvezda radila protiv KSS.

"Boriću se protiv korupcije, neregularnosti u takmičenju, koje je prisutno naročito u AdmiralBet ABA ligi… Spremni smo da radimo normalno sa svima, važni su nam i Partizan i Crvena zvezda, ali ne možemo nikoga da nateramo na saradnju. Neću žuriti sa odlukom o povlačenju srpskih klubova iz AdmiralBet ABA lige, ali profesionalna Srpska liga sa 10 do 12 klubova ne bi škodila.

Ja sam jedan od tvoraca rekonstruisane AdmiralBet ABA lige, mi smo te 2015. potpisali sa Evroligom ugovor na tri sezone, iz kojeg se jasno znalo da šampion ide u Evroligu, a tri najbolja naredna tima u Evrokup. Taj ugovor je istekao zbog inertnosti menadžmenta lige. U međuvremenu urađena je još jedna dobra stvar, osnovana je Druga AdmiralBet ABA liga i mislim da su srpski klubovi dobro iskoristili to takmičenje. AdmiralBet ABA liga trenutno vodi do toga da morate da date milion evra da igrate Evroligu. I Zvezda i Partizan", rekao je Čović.

"Na AdmiralBet ABA ligu niko ne gleda dobro, ni hrvatski, ni bosanski, ni slovenački savezi. Mi u neku ruku razigravamo klubove koji nemaju ni ambicije, ni mogućnosti da naprave nešto više, to je takođe istina, ali ja nisam čovek koji će to da lomi preko kolena. Sećate se da smo nedavno smo imali situaciju sa Zlatiborom, koji kao prvak Druge AdmiralBet ABA lige nije mogao da igra AdmiralBet ABA ligu jer je bio prisutan nacionalni konsenzus", istakao je Nebojša Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke