Čović otkrio platu Šabaza Nejpira, Ponjitka mogao u Zvezdu - Da li je Duško hteo Tea i Belog?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 21.02.2024.
20:58
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo Šabazu?

Printscreen/Luka i Kuzma
Printscreen/Luka i Kuzma

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je gostujući u podkastu "Luka i Kuzma" da je plata Šabaza Nejpira za ovu sezonu podeljena između crveno-belih i Armanija.

"Šabazova plata je 2.100.000 evra. Isplatili smo mu tri plate po 210.000 dolara. Četvrtu i petu isplaćujemo u pet mesečnih rata. Mi plaćamo ukupno 1.050.000 dolara. Lukavi Mesina plaća isto toliko, ali je zato izjavio da se Srbi glođu", naveo je Čović.

Šta se dogodilo, pa Šabaz Nejpir nije proradio u Crvenoj zvezdi?

"Nije se uklopio čovek. Priča je bila da mu nedostaje porodica, ali izgleda da mu u i u Armaniju nedostaje porodica. Odigrao je jednu utakmicu dobro.  Svi su ga dobro prihvatili, pomagali mu. Nije bilo nekog pomaka kod njega. On je u objašnjenima, sa mnom je imao jedan razgovor, a sa trenerima je pričao da se trudi maksimalno, najavljivao je da će biti bolji, a nikako da postane bolji.


Mesina je rekao da se zahvaljuje Šabazu, Zvezdi. Podelili smo njegova primanja. Kuzma zna da ne može sve da se pogodi i da su ugovori garantovani. Vaša je stvar da li ćete tražiti ono što je garantovano ugovorom. Nijedan igrač ili trener ne bi potpisao ugovor sa stavkama 'platićemo vam ako osvojimo ABA ligu, ako osvojimo Kup...' ".

Upitan je Nebojša Čović i da razotkrije - da li je Duško Ivanović selektovao Miloša Teodosića i Nemanju Bjelicu koji nije zaigrao nijedan takmičarski meč za Crvenu zvezdu. Takođe, izneo je javnosti da je Mateuš Ponjitka bio blizu Crvene zvezde.

"Pre dolaska Duška Ivanovića u Crvenu zvezdu, rečeno mu je da je Miloš Teodosić opcija. On je birao i Nemanju Bjelicu, a nije hteo Čimu Monekea. Pre Brendona Dejvisa, izabran je Tobi. Imali smo Hauarda... Duško Ivanović je prvi razgovarao sa Ponjitkom i sve se dogovorio do finansijskih elemenata. Nastao je period od tri-četiri dana da Duško nije mogao da da stupi u kontakt sa Ponjitkom i njegovim menadžmentom. Pogađajte šta se desilo? Otišao je u Partizan. Kada je izgubio Ponjitku, uzeo je Hangu. I ne bih to promenio ni sada", rekao je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke