Čović: ''Partizan pljunuo na sve nas, zaslužio da mu se oduzme sve što je dobio''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.07.2022.
20:25
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Prvi čovek Crvene zvezde oštar prema najvećem rivalu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan će sledeće sezone igrati zajedno u Evroligi, a ovog leta i jedni i drugi pokušavaju da formiraju što jače ekipe koje bi mogle da se bore za plasman u Top 8, pa i nešto više.

Za sada im dobro ide, ali u svemu tome se postavlja pitanje da li će finansijski moći da izdrže angažovanje tako kvalitetnih, ali i skupih pojačanja. 

Pred kraj prošle sezone je aktuelizovana tema o poreskim dugovanjima dva naša najveća kluba, Partizan je tu u većem problemu nego Crvena zvezda, ali prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović je najavio da ima plan za rešenje tog problema.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u više navrata apostrofirao da Partizan mnogo više duguje za porez od Crvene zvezde, a na tu temu je, između ostalog, govorio i u opširnom intervjuu za portal ''Nova.rs'', gde je oštro kritikovao i odustajanje crno-belih od učešća u plej-ofu AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije.

''Mnogo bljuvotina se preuzima sa društvenih mreža od ljudi koji su provereni mrzitelji Crvene zvezde i s takvim informacijama manipulišu, a pojma nemaju, ne znaš ni šta su završili od škole što je postalo irelevantno u poslednje vreme. Do diplome se dođe i prečicom, na ovaj ili onaj način. Crvena zvezda u finansijama nikad ništa nije krila i nemamo problem da izađemo s ciframa. Na papiru, kad gledate, možda je Partizan prošle godine dobio nešto manje od Crvene zvezde, pa igrao je Evrokup. A, pravo da vam kažem, ono što je uradio sa domaćim prvenstvom, zaslužio je sve da mu se oduzme što je dobio, jer je time ponizio i državu i domaće prvenstvo, i pljunuo na sve nas u košarci odustajanjem od takmičenja'', istakao je Čović.

S tim u vezi, Čović je postavio i pitanje odakle je Partizanu zemljište koje se pominje ovih dana, zahvaljujući kom bi crno-beli mogli da reše problem poreskog duga.

''Sad je velika ideja velikih magova kako će platiti porez, pa gde je to zemljište bilo do sada, pa čije je, šta je poreklo to zemljišta, od koga ste ga nabavili? Nemam ništa protiv, samo dosta više obmana u javnosti. Crvena zvezda je u 2021. godini imala 53 zaposlena, a Partizan 16. Interesantan podatak, ali to ne piše na društvenim mrežama gde su nam probili glavu ti mrzitelji pričama o UPPR i ostalim stvarima. Hoćemo li mi svi biti ravnopravni? Za tih sedam miliona poreza koliko smo platili, a koliko neko duguje unazad 10 godina, sad ne bismo možda imali određene obaveze prema igračima, trenerima, dobavljačima", rekao je Čović.

Ponovio je i da razmišlja o odlasku iz Zvezde, pre svega iz zdravstvenih razloga, ali je i ranije imao sličnih razmišljanja zbog teške finansijske situacije. 

''Šta mislite, što smo prodavali tim sa Kalinićem, Gudurićem, Bobijem Marjanovićem...? Zato što smo bili bankomat? Ne, nego jer nismo mogli da preživimo. To je stalno igra sa nekom vrstom ambijenta sačekuše, da će neko da nas sačeka, sad će da dođu legende pa će oni da vam pokažu. Mislim u drugim klubovima. Šta su nam pokazale? Ove sezone su mogle da slave samo na svadbi'', poručio je Čović, ali i dodao da ''svi normalni žele da se srede odnosi između Zvezde i Partizana''. Kompletan Čovićev intervju za ''Nova.rs'' možete da pročitate ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke