Čović: "Pešić je zaslužio novi ugovor pre Olimpijskih igara, zašto to nije urađeno nije pitanje za mene!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 07.10.2024.
09:48
Izvor: Sportske.net

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije kritikovao prethodne rukovodioce zbog situacije oko selektora.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović gost je jutarnjeg programa na "K1" televiziji. On je govorio o aktuelnoj temi, ostanku selektora Svetislava Pešića na klupi "orlova".

Tom prilikom Čović je istakao da je sa iskusnim stručnjakom već obavio pet razgovora, te naglasio da je Pešić zaslužio novi ugovor i pre Olimpijskih igara, ali mu tadašnje rukovodstvo Saveza to nije ponudilo.

"Mi se nalazimo u situaciji gde nemamo selektora muške reprezentacije, Marina Maljković ima ugovor na još godinu dana. Intenzivno razgovoaramo, jer već 21. novembra u kvalifikacijama za Evrobasket igramo protiv Danske. Narednog avgusta je Evrobasket", započeo je Čović, a onda govorio o pregovorima o nastavku saradnje sa Svetislavom Pešićem.

"Pešić je zaslužio novi ugovor. To je trebalo da bude ranije urađeno, dva-tri meseca pred Olimpijske igre, a zašto to nije urađeno nije pitanje za mene i moj tim u KSS. Pešiću su potpuno otvorena vrata i nemamo nikakvu zadršku oko njegovog ostanka. Igrači su dali svoje mišljenje oko svega toga. Sada se ne priča o igračima, ali će se pričati već u novembru. Teško ćemo u formiranju tima moći da računamo na evroligaše. Istog dana kada budemo igrali protiv Danske 21. novembra, igra se derbi u Evroligi.

Imali smo četiri-pet razgovora sa Pešićem, imali smo razgovor i juče. Želimo da prevaziđemo probleme, gde on objašnjava koliko ima godina i kako je tri godine bio odvojen od porodice i živeo ovde u Beogradu. Pešić je bio jedini trener u Saezu zapošljen na neodređeno vreme, što nije baš normalno. Normalno bi bilo da imate bar pet-šest trenera zapošljenih u Savezu, koji će voditi mlađe kategorije.

Sledeće sezone je Evropsko prvenstvo u avgustu, što je super, jer će moći da se odazovu NBA igrači. Ja Pešiću kažem, vidi mi smo kao Srbija od 2006. godine uzeli četiri srebra i jednu bronzu, nedostaje nam zlato. Očekivanja su da napravimo iskorak i osvojimo zlato", rekao je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke