Čović ponovo: "Cilj za sledeću sezonu je Top 8 Evrolige, biće dosta vruće sa pojačanjima!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.06.2024.
20:41
Izvor: Sportske.net

Veliko leto pred Crvenom zvezdom.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović obratio se javnosti na konferenciji za štampu posle dodele šampionskog pehara AdmiralBet KLS.

Crvena zvezda je službenim rezultatom 0:20 dobila jučerašnji duel protiv Partizana čime je odbranila titulu prvaka Srbije. Danas im je uručen pehar, a posle toga je prvi čovek kluba Nebojša Čović održao konferenciju za medije.

"Hvala vam što ste došli da obeležimo treći trofej u sezoni. Jako specifična i teška sezona je za nama 23/24. Sami znate da smo napravili i formirali tim koji je što se tiče Evrolige imao veće ambicije. Ali u Evroligi ne možete do kraja da isplanirate i ne znate da li će neko da iskoči. Imali smo velika očekivanja od prvog plejmejkera Šabaza, ali dogodilo se to što se dogodilo. Takođe očekivanja i od veoma kompetentnog i stručnog trenera Duška Ivanovića, ali posle pet kola Evrolige dogodilo se nešto suprotno i morali smo nešto da menjamo u hodu. Ja znam da to nije popularno i da se javljaju ovi što sve i svašta znaju i koji komentarišu i napadaju, tako je to bilo i ove sezone", počeo je Čović, pa nastavio:

"Međutim na kraju sezone, to biva maj, juni mesec i vrši se sabiranje i oduzimanje. Naši rezultati su omalovažavani i posle kupa koji smo osvojili. Sa raznoraznim tekstovima, sa pričama o Frankenštajnskim timovima. Znate da smo sve to izdržali. Kada smo osvojili ABA i to je postalo nevažno. Jer kad Zvezda osvoji nešto to nije važno, a kada Partizan osvoji onda je to najvažnije na svetu".

On je pričao o trofejima osvojenim ove sezone, a dotakao se i pojačanja koja su stigla tokom takmičeraske godine. Takođe, nakon što to ove sezone nije bilo uspešno, a najavljeno je prošlog leta, Čović je još jednom istakao da je cilj Top 8 Evrolige.

"Taj odnos je ovde poslednjih godina dodatno pojačan i to naročito preko određenih medija. Sad smo osvojili treći trofej u Superligi Srbije i mi apsolutno nemamo veze sa ohnim što se desilo sinoć. Imamo jer smo bili učesnici, ekipa koja je igrala. I sami ste svedoci svega što se dešavalo i šta se zapravo događalo. Sad tu kreću razna spinovanja i priče. Tri trofeja po četvrti put, deveti uzastopni trofej prvaka Srbije i mi se sa tim trofejima ponosimo. Sedam titula ABA lige i to je nešto što je ostalo iza nas u sezoni 23/24. Mnogi nisu verovali da ćemo to uspeti da uradimo, mnogi će probati da omalovažavaju ovo što smo ruradili u specifičnoj sezoni iza nas. Gledamo sezonu 24/25 sa ciljevima koji su delimično postavljeni. Jedan od njih je da uđemo u osam u Evroligi, a što se tiče ABA  KLS i KRK podrazumeva se šta je cilj. Postoji priča da je to lako osvojiti, ali nijedna titula nije laka. Zvezda je u ovoj sezoni sa promenom trenera i dolaskom Janisa pokazala da je vrlo dobro sklopljena hemija. I sa onim Smartom koji je otišao i sa Gilespijem, svako od njih je odradio određeni deo posla", istakao je on i dodao: 

"Kod Janisa koji je došao, koji se nije plašio pred dva derbija. Ja sam ga pitao pre nego što je došao da li hoće da pomerimo njegov dolazak za tih nedelju dana kad se završe derbiji, ali ne, on je rekao da hoće odmah da dođe pa kako bude bilo. Izgubili smo prvi derbi, izgubili drugi, a onda smo ponovo seli i dobili jednu neverovatno iskrenu priču koji je rekao mi ćemo sigurno uzeti sve ove titule".

On je otkrio i kakva je situacija na tržištu otkrivši da će biti "dosta vruće". Tako se nagoveštavaju dolasci Kodija Miler-Mekintajera i Ajzee Kenana.

"Završen je Plavšić, Rokas, sa Jagom ćemo doraditi neke stvari. Što se tiče imena koja se vrte, mi još poslednjih mesec dana radimo na tome, dosta je vruće to što se pojavljuje u medijima. Biće još pojačanja i igrača moje možemo da dovedemo u odnosu na želje našeg trenera Janisa".

Status Adama Hange?

"Hanga je povređen, ovih dana treba da se vidi kakva je situacija sa time. On ima ugovor još godinu dana, videćemo u razgovoru sa trenerom".

Čović je potvrdio i da bi voleo da Teodosić ostane u klubu i naredne sezone.

"Ta odluka je na Milošu, ako može da izdrži, a ja mislim da može. On treba da ostane u košarci i kada završi karijeru, to je neverovatna košarkaška inteligencija koju ne možete da steknete treningom", naveo je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke