Čović pred Podgoricu: "Derbi je samo jedan"

Autor: Milovan Longinov
petak 19.03.2021.
11:03
Izvor: Sportske.net, tv prva

Čović otvorio dušu.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović dao je zanimljiv intervju uoči utakmice protiv Budućnosti.

Crveno-beli gostuju u Podgorici u nedelju u 20.00, a prvi čovek Nebojša Čović taj meč ne želi da okarakteriše kao derbi.

"Za mene je derbi samo jedan. Zvezda – Partizan, Partizan – Zvezda. Ovi što preko noći pokušavaju da budu veliki...Ove nedelje je bilo puno netačnih informacija. Floskule ’Mi cenimo Zvezdu’ pokazuju se na terenu. Neću da polemišem o tome. Ovo je ABA liga, nije Bokan liga. Igrala je Cibona sa Budućnosti, svo troje srpskih sudija su kažnjeni", rekao je Čović za TV Prva i osvrnuo se na ranija gostovanja u Podgorici.

"Stalno prave zaveru. To je pred svaku utakmicu, kao mi pravimo spinovanje. Neka i dalje tako misle. Očekujem da bude regularna utakmica. Neka pobedi ko u tom trenutku bude bolji", istakao je on.

O licenci za Evroligu kaže da je zaslužuju Partizan i Crvena zvezda, zbog svega što su uradili za košarku na ovim prostorima.

"Na ovom prostoru A licencu zaslužuju i Zvezda i Partizan. I ne na dve godine, nego na pet godina. Za to nam je potrebna i pomoć države. To zaslužujemo po rezultatima, tradiciji...Radimo na tome već godinama. Godinama se dokazujemo", naglasio je Čović.

Osvrnuo se i na trenutnu sezonu.

"Osvojili smo Kup Radivoja Koraća. Sezona u Evroligi je specifična. Nemamo publiku, imate ispadanja određenih igrača zbog bolesti, odlažu se utakmice. U Kupu smo imali dvojicu stranaca samo, dvojicu juniora. To je potvrda da postoji domaći potencijal. Nama je veliki problem što nema publike. Naš ambijent je težak za protivničku ekipu. Tako je u Istanbulu, Atini, Tel Avivu. Imamo i veliki finansijski udar. Jednom smo imali 184 navijača i odmah su krenuli na društvenim mrežama", zaključio je Nebojša Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke