Čović pričao o Petruševu, a onda o ciljevima: "Voleli bismo trofej Evrolige..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 13.09.2024.
23:18
Izvor: Sportske.net

Zvezda i ove sezone s najvećim ambicijama, ali zanimljive su mnoge teme.

AdmiralBet KLS
AdmiralBet KLS

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je o raznim temama na edukativnom skupu na Staroj Planini koji je organizovala AdmiralBet Košarkaška liga Srbije.

Iako je pre samo nekoliko dana izgledalo kao da će Filip Petrušev postati novi/stari član crvneo-belih, to neće biti slučaj usled velikog broja povređenih igrača na centarskim pozicijama u Olimpijakosu. Vrata da se to obistini do početka sezone zatvorio je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović.

"To je saga koja je trajala mesecima. Postojalo je naše i raspoloženje Petruševa, međutim on je igrač Olimpijakosa. Preteralo se sa tim pričama. Za sada Zvezda ostaje sa ovim sastavom. Trener je ključni, Janis će reći, ali od dolaska Petruševa u Zvezdu ne očekujemo ništa", kazao je Čović, pa dodao o ciljevima kluba.

"Ovaj tim je vrlo interesantan. Imamo težište na domaćim igračima i tako smo koncipirali tim. Nadam se da ćemo napraviti i dobar rezultat. Prošle godine smo imali odličan rezultat... Mislim da smo uzeli sve moguće trofeje osim Evrolige. Voleli bismo da se i to desi, videćemo kada. Da li je za to potrebno još mnogo vremena... Ja mislim da bi trebalo raditi i trebalo bi se maksimalno truditi. Ova ekipa je dobra, ciljevi su nam sva tri trofeja, cilj nam je ulazak u top 10 u Evroligi. Pa da vidimo gde smo i šta smo. Ispalo da smo mi sa 25 trofeja u poslednjim godinama neuspešni, a da su uspešni ovi sa slučajnim jednim trofejom".

"Rano je za utiske. Treba doći do aprila, maja, juna iduće godine i onda napraviti utiske. Zasad je sve dobro. Svake godine smo se maksimalno pripremali, sad što je ambijent u medijima napravljen, a prave ga oni neuspešni, koji ne mogu ništa da osvoje poslednjih godina - pa nam na taj način na leđa guraju nekakve ambicije, svake godine smo pravili dobar tim". 

Svi su ostali iznenađeni odlukom da selektor Svetislav Pešić napusti kormilo reprezentacije Srbije. Košarkaški savez naše zemlje je sada na ničijoj zemlji, bez predsednika i selektora...

"Mi bismo voleli da vidimo stručnu, kompetentnu, iskusnu osobu koja zna da radi taj posao. Svaka čast na osvojenim medaljama, ali ta odličja treba da služe da se preispitate da li možete i koliko bolje. U sportu to je da obezbedite kontinuitet. Nama je potreban kontinuitet, izazovi nam dolaze već u novembru, iduće godine je Evrobasket, pa 2027. Mundobasket i onda Olimpijske igre. U novom ciklusu treba da razmišljamo o tome da se obezbedi rezultat, ali i da se obezbedi kontinuitet formiranja igrača za seniorski tim. To znači da su veoma važne kadetske i juniorske selekcije, kao i ona do 20 godina. Ko će biti kadrovski i personalno, videćemo. Ova vremena nisu baš naklonjena za obrazovane, stručne i kompetentne, na globalnom nivou".

Jedno od pitanja ticalo se toga na koju bi se stranu Zvezda naslonila kada bi morali da biraju između AdmiralBet ABA lige i AdmiralBet KLS.

"Naravno da bismo stali uz KLS ako bude ispunjen još jedan važan faktor, a to je ono što je odnos Evrolige i FIBA Lige šampiona, što govori o našem putu u Evropu. Kad kažem 'našem' mislim na srpske klubove. Iz koje lige budemo išli u evropsko takmičenje naravno da će ta liga imati prioritet. Mislim da se postepeno stiču potrebni i dovoljni uslovi da taj kvalitet da i domaća liga. Ipak smo mi drugi na svetu, treći na Olimpijskim igrama, a zamalo i prvi".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke