Čović reagovao pred finale, plaši se zloupotreba!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.05.2021.
17:27
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Jedna briga više pred početak finalne serije.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda i Budućnost u nedelju od 18:30h u Beogradu počinju finalnu seriju plej-ofa ABA lige, a tema koja je izbila u prvi plan uoči prvog meča jesu protokoli koji su usvojeni pred plej-of, a o kojima je juče govorio sportski direktor takmičenja Milija Vojinović.

U najkraćem, klubovi su upozoreni da u slučaju uvreda sa tribina može doći i do prekida utakmica, ili do pražnjenja dvorane, zavisno od procene arbitara.

Danas je na to Vojinovićevo upozorenje reagovao prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, koji smatra da sada nije vreme da se menjaju protokoli.

"KK Crvena zvezda se nije saglasila sa tim. Naprotiv, rekli smo da podržavamo da se to primeni, ali na početku sezone, kako bi se sprečili nekakvi negativni događaji.

To je jedina stvar zbog koje brinemo, ali za to su nam garant gospoda Vojinović i Kmetović, da ti elementi protokola neće biti zloupotrebljeni. U slučaju da bude zloupotrebe, mislim da ćemo imati ogroman problem. Prvo, jer je to sve van propozicija, a drugo jer to nikom ne treba u ABA ligi'', objašnjava Čović u izjavi ''Tanjugu''.

S tim u vezi, Čović je otkrio i kako bi moglo da dođe do zloupotreba, što ga najviše i brine u celoj situaciji.

"Prvo moram da kažem da su Milija Vojinović i Dubravko Kmetović mnogo toga izdržali i uradili tokom ove veoma, veoma teške sezone. Drugo, protokoli se ne prave pred plej-of. Protokoli su deo propozicijia, a propozicije se usvajaju pre početka sezone i ne mogu se menjati u toku iste.

Pet sezona unazad Crvena zvezda insistira da se u propozicijima ugrade ovi elementi, zbog svega što se događalo - vređanja, napada i na igrače i na porodice igrača, uprave... To jeste istorija. Ovo je urađeno pred plej-of, ne uvažavajući određene događaje u skorijoj prošlosti. Na primer, pre skoro mesec dana, dešavanja iz Podgorice. Samo brinem da glavni akteri, a to su sudije, ne zloupotrebe takve protokole", naglasio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke