Čović: "Sa Željkom na klupi bismo imali bar jednu Evroligu"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.06.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Slažete li se?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović obratio se javnosti na konferenciji za štampu posle dodele šampionskog pehara AdmiralBet KLS.

U izlaganju koje je trajalo oko 40 minuta, Nebojša Čović pričao je o raznim temama, a jedna od njih bio je i odnos sa Partizanom. Naveo je da bi sa Željkom Obradovićem na klupi, Crvena zvezda imala barem jednu evroligašku titulu.

"Imali smo okršaje sa Partizanom u četiri različita takmičenja. Osvojili smo tri trofeja, a u četvrtom bi bili bolji u međusobnom skoru. Međutim, Partizan je napravio takvu medijsku atmosferu, da sve što izgubi, pokraden je. Tako je bilo u Evroligi, tako je bilo u ABA ligi, pa nadalje. Apelujem na nadležne institucije, MUP, pograničnu policiju, da saopšte koji je to autoritet i u kojoj boji pomogao da Boltauzer, kao strani državljanin napusti zemlju, ode u Atinu, a zatim se vrati i plati parfem, posle lopovluka. Parfem Tom Ford, koristim ja, meni ga nije kupio, ali je bio delegiran veče pre toga za utakmicu Monaka i Partizana koja je završena posle produžetka i na kojoj je zaradio 1800 evra. Usledila je kampanja protiv srpskih sudija, mnogi nisu želeli da sude, poput Ilije Beloševića koji je sudio finale Evrolige, ali nije želeo da sudi večite derbije", rekao je Čović.

Dodao je da predsednik Partizana Ostoja Mijailović krivac za jučerašnje scene iz "Arene"... 

"Predsednik Partizana meni sugeriše da kupim aparat za gašenje požara, ali mislim da tako nešto pre treba njemu, jer nije osvojio ni Superkup, poražen od SC Derbija. Sve je iscenirao upravo predsednik Partizana. Ja sam imao problema sa pritiskom, sedeo sam kući i gledao meč, a usledilo je vređanje moje supruge. Naši navijači ne znaju ni kako se zove žena predsednika Partizana, zove se Milica. Mi ne podržavamo vređanje, ni Željka, ni Savića mada je mnogo toga zaslužio zbog ponašanje prema Kampacu. Sami sebi zacrtate nadimke, neko je pacov, neko limar, neko sekač…. Kod mene nema pardona, ja sam sve postigao radom i učenjem, ništa preko protekcije. Scenario je napravljen iako je Partizan vodio, jer su bili svesni da smo ih pročitali i da bi stigli prednost, kao što smo stigli minus od 15 poena. Znam da bi im jako teško bilo da drugi put za redom pred njihovim navijačima uzimamo trofej. Rekao sam ekipi da budu u svlačionici dok se ne isprazni Arena. Navijači Partizana su divljački vređali predsednika Vučića, pa su glumili avangardu, a mi smo kao SNS sekcija. Vređali su Teovu suprugu i decu, Nedovićevu porodicu, moju… Uleteo je ogroman broj tvrdih predmeta na parketa. Ta priča da se neko dogovorio da će se utakmica igrati za 24 časa je laž. To je spinovanje neuspešnih, ja da sam na njihovom mestu, odmah bi podneo ostavku. Ja cenim i poštujem Željka, sa njim bi sigurno osvojili jednu titulu Evrolige, ali mi imamo Janisa i imamo 8:0 protiv Partizana".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igpr1986
Thursday, 06.06.2024
22:35

Ne mogu da shvatim, da pored bezskrupulozne želje za ostvarenjem cilja po svaku cenu pa čak spreman da gazi i po instituciji kao što je KK Partizan što je i razumljivo ostaje nedorečeno zašto lice koje je ne dostojno imenovanja ponižava sopstvenog trenera. Sramno je da se takva inkriminisana osoba uopšte oglašava a kamoli da njegova izjava može biti ozbiljno shvaćena.