Čović se zapitao i otkrio zašto nije došao centar: "Možda smo pogrešni ljudi?"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 03.02.2022.
09:47
Izvor: Sportske.net

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u Jutanjem programu RTS govoreći o pojedinim aktuelnim temama koja se tiču srpskog šampiona.

Pre svega, navijači trenutnoj upravi zameraju što u klub nije stiglo pojačanje na centarskoj poziciji. Maik Cirbes je određeno vreme radio dobar posao, ali u većini to nije isti igrač od pre nekoliko sezona, što se vidno na parketu. Zvezda je pokušala, pa i sa Filipom Petruševim, međutim, do dogovora nije bilo sa njim, niti sa bilo kojim drugim centrom i Cirbes će ostati u klubu do kraja sezone.

"Nije tačno da centar u Crvenu zvezdu nije došao jer nismo imali pare, nego ga nije izabrao stručni štab, zato što je bio mali izbor na tržištu", rekao je Čović u Jutarnjem programu.

Zvezdine šanse za plasman u Top 8 fazu Evrolige postoje, ali pitanje je koliko su realne, posebno nakon poraza od Armanija.

"Očekujemo da pobedimo. Na svakoj utakmici idemo na pobedu, pogotovo što Zvezda nije daleko na tabeli, mi smo trenutno 14. na tabeli, ali nismo daleko od osmog (tri pobede op. aut.). To malo je obično mnogo... Ne možete u flašu od pet da sipate 30.000.000 litara. Pričam naravno o našem budžetu koji je manji od drugih. Na primer, sa Olimpijakosom smo uspeli, ali sa nekim drugima nismo", smatra Čović.

Ovog četvrtka, Zvezdu čeka još jedan meč u dvorani "Aleksandar Nikolić". Biće to susret protiv Monaka Saše Obradovića.

"Večeras je Monako, ništa se neće desiti i ako izgubimo. Sutra će sijati Sunce ili padati kiša. Znam da mnogi komentarišu da, ako je Čoviću cilj samo osvajanje ABA lige, da to nije to. Svi koji to kažu ili misle, moraju da znaju da mi imamo ograničena finansijska sredstva. Kad bi bilo drugačije, odnosno da to bude 10.000.000 ili 15.000.000 evra i da to nije po sistemu 'puštaj kišu'. Ovako, imaš ili nemaš. Mi imamo savršenu organizaciju, ali možda smo pogrešni ljudi", dodao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke