Čović: "Sudije se udvarale treneru Partizana, Ledej prljav, realna razlika je bila 15 do 20 koševa"

Autor: Mladen Heleta
sreda 05.06.2024.
10:58
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Zvezde poslao poruku pred drugu utakmicu finala KLS-a.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović obratio se javnosti pred drugu utakmicu finalne serije AdmiralBet KLS-a protiv Partizana u gostima. Ta duel se igra večeras u Areni od 20 sati.

U prvom meču koji se pre dva dana igrao u hali "Aleksandar Nikolić", Crvena zvezda je slavila rezultatom 89:88, pa joj za titulu šampiona Srbije nedostaje još jedan trijumf. 

Čović se u svojoj izjavi uglavnom bavio svim onim što se dešavalo na prvoj utakmici. Posle tog duela je trener Partizana Željko Obradović bio veoma nezadovoljan suđenjem.

"U prvoj utakmici sam video nešto što nisam imao prilike da vidim u 55 godina moje karijere u košarci. A to je takvo udvaranje sudija treneru Partizana, da je to neviđeno. To udvaranje je počelo odmah u prvoj četvrtini, na početku utakmice, u 30. sekundi, kada su Zvezdi odsvirana tri faula. Dva faula Luki Mitroviću, koji je reprezentativac i kapiten reprezentacije. Naravno, to je unelo nervozu, a kad smo napravili +10, ponovo su ih vratili, pa kad smo napravili +8 ponovo su ih vratili, pa sve do onog trenutka kada su Zvezdi svirane dve tehničke kod rezultata 87:83, za evidentan fail u napadu Partizanovog igrača. Tada su imali četiri bacanja, dva dali, ponovo imali loptu, pa kad ni to nije bilo dovoljno, kod 87:87, kad mi dajemo koš za 89;87, svira se faul u zaustavnom vremenu kada je igrač Partizana Ledej, koji je jedan od najprljavijih igrača, moram to da kažem, uhvatio za ruku Ilića i iscenirao neki navodni faul, gde se dodeljuje jedno slobodno bacanje i lopta sa strane Partizanu. Ni to nisu iskoristili, Zvezda je zasluženo pobedila, a razlika je trebalo da bude između 15 i 20 u korist Zvezde", kazao je Čović i dodao:

"No, na stranu se to. Vidim da idu sa komentarima da se sve zna i da se sve vidi. Pa sve to što se zna, prijavite. Idite u tužilatštvo. Ako ne prijavite, postajete saučesnici. Ali zapamtite da se sve zna i u Evroligi i nadalje. I nemojte porediti Evroligu i rezulate u njoj, jer je to smešno poređenje. Ovih istorijskih 7-0 će biti upisano, zapamtite. Istorijskih 7-0 protiv trofejnog trenera, i to u četiri različita takmičenja. Ja čestitam igračima i stručnom štabu Zvezde na tome šta su sve zajedno izdržali. Čestitam i navijačima. Uspeli smo da jednu ogromnu provokaciju dovedemo na nivo da ne bude nekih velikih incidenata. Naravno, očekujem da druga utakmica bude regularnija, da sudije ne pristanu da im se neprekidno drže predavanja. Opet ponavljam, mi dobismo dve tehničke, a Panter juri sudije po terenu i ništa. Cela klupa i stručni štab Partizana, svi igrači sude. O Saviću da i ne pričam, koji preti sudijama da će ih naći u Beogradu. I ništa, nikom ništa. I na kraju svega toga, dođu oni i žale se na suđenje, a već tri meseca vrše pripreme oko srpskih sudija na koje vrše pritisak".

Potom se okrenuo večerašnjoj utakmici i "pecnuo" Željka Obradovića za izjavu o Kevinu Panteru.

"Očekujem sa večeras bude regularnije, da svi iz Zvezde koji odu na taj meč imaju zaštitu. I da, nećemo najaviti ko će čuvati Pantera. Jer očigledno se traži da mi najavimo pet minuta pred početak ko će ga čuvati. On se čuva u okviru košarkaških pravila, sasvim regularno. A sad što neko preko naših leđa želi da opravda velika ulaganja, žao mi je. Mislim da košarkaška javnost u Srbiji dobro sve sagledava. Za kraj, čestitam igračima, stručnom štabu i navijačima i podsećam ih - 7-0.  Istorijski rezultat". završio je Čović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Damir
Wednesday, 05.06.2024
22:56

Zaboravio si generala Duleta 15 0 seriju...sta lupas 7 0.ej 15 0 2009 do 2012

avatar
Slavoljub
Wednesday, 05.06.2024
12:55

Nemoj da se javljaš kada ti manipulišeš sudijama godinama i stalno pričaš ispričane priče

avatar
Igor1986
Wednesday, 05.06.2024
11:39

Jedino što je realno da osoba koja se ne imenuje bude doživotno u zatvoru