Čović sumirao utiske - Kako je Zvezda rasla iz pepela

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.12.2021.
14:16
Izvor: Sportske.net

Uspešna godina za Crvenu zvezdu se okončala.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović reizabran je na toj poziciji i ostaće prvi čovek crveno-belih u narednih pet godina.

Na jučerašnjoj izbornoj Skupštini, Čović je jednoglasno izabran za predsednika Crvene zvezde, a on je tim povodom sumirao godinu i ostvarene uspehe.

"Pred nama su novogodišnji praznici, dani kada se svode računi u jednoj kalendarskoj godini, koja je za Crvenu zvezdu i ovoga puta bila uspešna. Osvojili smo triplu krunu, uspeli da se izborimo sa koronom, oformimo jak sastav za tekuću sezonu i uradimo mnogo toga što je sada već nešto što se "podrazumeva" u Crvenoj zvezdi", rekao je Čović i potom dodao:

"I to je nešto što je možda i najveći uspeh u prethodnih 10 godina uz sve podatke, cifre, transfere, reprezentativce, velike posete, pobede i pehare… da se nešto što se ranije smatralo neverovatnim uspehom, danas gleda kao 'normalno' i obično''', istakao je prvi čovek crveno-belih. 

Tokom njegovog mandata Crvena zvezda doživela je najveće uspehe u klupskoj istoriji i tu ne planiraju da se zaustave.

"KK Crvena zvezda u prethodnih 10 godina prešla put od kluba koji je bio na ivici egzistencije sa četiri igrača i bez mlađih selekcija, do prepoznatljivog brenda koji je redovni učesnik Evrolige, osvajač domaćih i regionalnih trofeja kao i juniorske Evrolige, klub koji ima stabilnu i jasnu podršku zvezdaške populacije i navijača, razvijen sistem rada kluba, mlađih selekcija i finansijsku politiku koja ne dovodi u pitanje dalje funkcionisanje kluba".

Tom prilikom, nabrojao je i trofeje koje su ispunili klupske vitrine.

"Osvojili smo 17 trofeja u prethodnih 10 godina: 6 titula prvaka Srbije, 5 trofeja ABA lige, Superkup ABA lige, kao i 5 trofeja u Kupu Radivoja Koraća, juniorsku Evroligu, brojne titule u mlađim kategorijama, igrali smo polufinale Evrokupa, četvrtfinale, pa i plej-of Evrolige. Kroz seniorski pogon prošle su desetine igrača, mnogi od njih su punu afirmaciju stekli upravo u dresu Crvene zvezde i postali reprezentativci napredujući upravo kroz sistem i mlađe selekcije kluba, osvajajući trofeje".

Od mnogobrojnih igrača koji su se izdvojili u Crvenoj zvezdi, ipak bi istakao jednog - kapitena Branka Lazića.

"Među njima, i pored činjenice da je svaki vredan pomena i da je svaki igrač ugradio deo sebe u ovakvu Crvenu zvezdu, ipak bih izdvojio Branka Lazića kao čoveka koji je sa nama od početka, i koji je u međuvremenu postao rekorder, najtrofejniji igrač i najbolji strelac u istoriji kluba".

Crtu je podvukao informacijom da će Vladimir Cvetković biti počasni predsednik Crvene zvezde.

"Na kraju, pripala mi je ta čast da Vas obavestim da je Vladimir Cvetković prihvatio predlog i postaće počasni predsednik kluba, što je još jedan pokazatelj ko smo i šta smo danas! Porodica koja je na okupu", završio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke