Čović u Jutarnjem o Obradovićevom gestu: ''Čujem, kažu, bruji region...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.11.2021.
12:09
Izvor: Sportske.net, tv prva

Jutro posle meča između Partizana i FMP-a Nebojša Čović prokomentarisao dešavanja i tokom, ali i pre tog meča.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Izjava Dalasa Mura u kojoj je otkrio da mu je rečeno kako je FMP ''mala Crvena zvezda'' izazvala je oštru reakciju kluba iz Železnika pre sinoćnjeg duela sa Partizanom u ''Pioniru'', a jutro posle utakmice u kojoj je Partizan slavio sa 74:69, svoj komentar na ceo slučaj dao je i Nebojša Čović, trenutno vršilac dužnosti predsednika Crvene zvezde.

Podsetimo, trener Partizana Željko Obradović je tokom sinoćnjeg meča u jednom trenutku utišavao navijače crno-belih koji su počeli da vređaju porodicu Čović, a posle meča je dao svoj komentar na Murovu izjavu.

Čović je jutros naglasio da je pažljivo ispratio Obradovićevu reakciju, ''iz različitih uglova''.

''Juče je posledica prekjuče, a prekjuče je posledica prethodnih deset godina. Svaki minut, sat, 24 sata, sedam dana, pa tako u krug se bave diskreditacijom onoga što smo uradili. Prvo je bio ružan i kukavički potez da se taj momak Dalas Mur instruira, jer kaže, 'kako su mi rekli, to je mala Zvezda'. On nije morao ni da zna, ali to je išlo na njihovoj televiziji. To je bila predigra da se vređa moja porodica. To što je Željko uradio gestikulacijom je korektno i u redu. Znam da Željko ima posebnu osetljivost na ime Vesna, pošto su te pesme pevane'', počeo je Čović.

Obradović je tokom sinoćnje pres konferencije istakao da nije odmah pročitao Murovu izjavu kada se pojavila, da su mu naknadno rekli za reakciju iz FMP-a i dodao da ''na internetu prati rezultate, statistiku, učinak naših u NBA ligi...'' Imajući to u vidu, pažnju je privukla još jedna Čovićeva rečenica.

''Ja sam čovek koji se informiše, ljudi koji kažu da ne čitaju, odmah shvatite da oni rade suprotno'', rekao je Čović i nastavio:

''Sinoć kad sam došao, nisam bio na utakmici, pogledao sam kasnije da vidim koji je stepen regularnosti bio. Pročitao sam na jednom portalu da sam bio prisutan i da je to isproviociralo navijače, ne mislim da je to slučajno i mislim da je to predigra za derbi između Zvezde i Partizuana i to je smišljena provokacija i znam ko to radi. Mi ćemo učiniti sve da situaciju dovedemo u normalu'', poručio je on.

Ono što mu je zasmetalo kada su u pitanju pisanja medija o Obradovićevoj reakciji na uvredljiva skandiranja navijača, jeste što se to na neki način sada prenaglašava.

''Čitate sinoć da bruji ceo region, zbog postupka koji je urađen i na čemu sam zahvalan Željku, mislim da smo prijatelji, dugo se znamo. Pa kako taj region ne bruji deset godina dok traju vređanja. Ali, mi smo navikli na to, to nas jača. Ja kao glava porodice moram da zaštitim porodicu. Moja supruga nema nikakve veze sa tim. Mi smo partneri u ligi, i Partizan i Zvezda i FMP. Koje to preduzeće može da funkcioniše ako partneri vređaju jedan drugog.

Plašim se da će te stvari odvesti u nešto jako opasno. Znate, i Zvezda ima navijače. Nikad se neću stideti zbog kontakta sa njima.

Ako poštujem druge porodice, tražim da se poštuje i moja porodica'', istakao je Čović

Narednog vikenda je prvi ovosezonski ''večiti derbi''.

''Nemamo problem i da nas pobede na terenu, ali neka bude sve regularno.

Ajmo svi na utakmicu sa Asvelom, pa onda ajmo svi na utakmicu sa Partizanom'', poruka je Nebojše Čovića navijačima Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke