Čović u Jutarnjem ''pecnuo'' Partizan i novinare

Autor: Darko Mitrović
petak 19.11.2021.
09:52
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Prvi čovek Crvene zvezde ponovo je bio gost Jutarnjeg programa.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti


Ovog puta Nebojša Čović je gostovao na TV Pink, gde je između ostalog prokomentarisao i najnovije košarkaške aktuelnosti u poslednjih sedam dana, od Zvezdine pobede u derbiju AdmiralBet ABA lige protiv Partizana, do dva vezana gostovanja u Evroligi i poraza od Baskonije i Reala, uz nove probleme sa povredama najboljih igrača.

Ono što mu je, za početak zasmetalo je to kako je u medijima ispraćena Zvezdina pobeda u derbiju, koja se poklopila sa velikim uspehom naše fudbalske reprezentacije i njenim plasmanom na Mundijal.

''Nekako su ga skrajnuli, gurnuli u drugu stranu, ali mislim da je slučajno... U derbiju smo pokazali vrlo jasno, bez ikakve dileme i bez ikakvog problema ostvarili pobedu ne protiv, 'neiskusnog tima', kako neki kažu. Nije to neiskusan tim, mislim na Partizan, to je sasvim dobar tim. Dva njihova igrača su igrala na F4 Evrolige, neki imaju NBA iskustvo, nekoliko reprezentativaca... Prema tome, da li je mlad ili star tim možemo da diskutujemo'', dodao je Čović.

Sinoć je Zvezda poražena od Reala u Madridu, uz značajne kadrovske probleme.

''Nije ni Zvezda mali klub, to što su oni Real, mi nemamo nikakav kompleks, ali treba biti realan, mi smo od početka sezone imali problema sa 9 igrača. Sada u toku sledeće nedelje će i Vajt da se vrati da počne da radi sa ekipom, to je sad u redu. Za Baskoniju smo bili bez Mitrovića i Voltersa, a u međuvremenu sepovredio i Kalinić. Igrači su i energetski bili istrošeni posle derbija, gde smo bez ikakvih problema uspeli da napravimo pobedu, ali ne protiv neiskusnog tima, kako se potenciralo, oni su veoma jak tim, neki od tih igrača su igrali fajnal Evrolige for prošle sezone'', objasnio je Čović.

Ponovo je skrenuo pažnju i na nehuman kalendar takmičenja, ali uz još jednu kritiku novinarima u vezi izveštavanja posle mečeva u Španiji.

''Noćas su se igrači vratili, sad nas u ponedeljak čeka Podgorica i Studentski centar, taj tempo nije normalan, da vam kažem. Za 30 dana, 12 utakmica, a onda vidim naslove 'Raspad sistema',  'Zvezda se vraća sa -31 iz Španije'. Pa onaj Armani izgubi od Uniksa 31 razlike, pa nešto nisam video da je napadnut. Nažalost među vašim kolegama Zvezda ima sve više trenera'', poručio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke