Čović: "U mojoj eri osvojili smo 23 trofeja, to je merilo uspeha!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 15.04.2024.
21:12
Izvor: Sportske.net

Za to vreme kroz klub je prošlo 13 trenera.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović večeras gostuje na televiziji "Arena sport" u emisiji "U obruču".

On je najpre pričao u aktuelnom trenutku u klubu i utakmicama protiv SC Derbija u AdmiralBet ABA ligi i Efesau Evroligi, da bi zatim pričao i generalno o svom mandatu u Crvenoj zvezdi. 

Čović je u klubu od 2011. godine, a za to vreme crveno-bele je treniralo 13 trenera, a osvojena 23 trofeja. Predsednik je ovaj period nazvao "Čovićevom erom", a rekao je da je želeo kontinutitet na klupi sa Dejanom Radonjićem i Sašom Obradovićem, ali se to nije dogodilo.

"Ja sam mislio da ćemo ostvariti kontinutitet. Imali smo ga sa Dejanom Radonjićem, a onda se on sticajem okolnosti opredeli da ode u Panatinaikos, a vreme je pokazalo ko je bolje prošao. Sferopulos je 13. trener. Za mene su u sportu merodavni trofeji. Mi smo do 2011. godine osvojili 23 trofeja u Čovićevoj eri. Voleo bih da možemo da ostvario kontitunitet. Očekivao sam ga sa Sašom Obradovićem i bio sam presrećan kada smo naparvili s njim ugovor na tri godine, ali ni mi, ni on nismo imali sreće, jer se pojavila korona i sve smo igrali bez publike. Naš zadatak je da osvajamo trofeje, mi smo to učinili. Ali, neki kažu, nisu važni trofeji, važna je Evropa, odma da im kažem, ako nećete da osvojite trofej u AdmiralBet ABA ligi nećete imati ni Evropu, jer mi smo u poslednje dve sezone, i mi i Partizan imali sreću, jer smo dobili „specijalnu pozivnicu“. Mi poslednje tri godine igramo AdmiralBet ABA ligu, ali ni prvak ne ulazi direktno, nego kroz vajld kard. To je izgubljeno", kazao je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke