Čović: "Vratili smo hejtere u rupe, osvojili bismo EL da smo imali Partizanov budžet!"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.05.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Čović nastavlja da baca otrovne strelice prema Partizanu.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nebojša Čović je jutros gostovao u Jutarnjem programu RTS-a, gde je pored političkih tema, govorio i o košarci. 

Očigledno prezadovoljan pitanjem, predsednik Crvene zvezde je istakao da je vratio "hejtere na svoje mesto". 

"Iako smo imali jednu od najtežih i najkomplikovanijih sezona sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, ali ovo što smo uradili, ubedljivo pobedili sa 3:0. Sve hejtere smo vratili na mesto gde im je, a to su neke rupe. Zahvaljujem izvanrednom treneru Janisu i stručnom štabu, ali i igračima na koncentraciji i svemu što su izdržali", rekao je on. 

Pomenuo je i određene "napade". 

"Napadani smo od raznih likova koji znaju i koji ne znaju ništa oko košarke. Bilo je i plaćenih napada od suprotne strane", rekao je Čović.  

Kaže i da je osvajanje AdmiralBet ABA lige jedno od najslađih titula koje je njegov tim osvojio. 

"Zvezda ima koncept domaćih igrača, sve ovo su izneli naši igrači, Teodosić, Davidovac, Nedović, Lazić, Lazarević... Sve su to podržali naši stranci koji su bili izvanredni. Napravili smo važan iskorak. Domaće prvenstvo počinje u petak, iako je nešto manje važno, ali je nama svaki trofej bitan. AdmiralBet ABA liga je međunarodno takmičenje, ovo domaće je bitno. Ovo mi je jedna od najslađih pobeda. Neki to zovu "metlom". Sport je takav, nema opuštanja", rekao je Čović. 

Imaće problema za narednu evroligašku sezonu, ali ističe državu kao nekoga ko dosta pomaže. Pored toga, bacio je još jednu otrovnu strelicu ka upravi Partizana. 

"Treba sagledati finansijske mogućnosti u novoj sezoni. Zvezda je kontrolisana od strane Budžetske inspekcije i nemamo primedbi. Hvala državi koja nam pomaže, bez nje ne bismo bili u Evroligi. Da smo imali budžet kao drugi klub, pa čak i trenera kakvog oni imaju, mada ja mislim da imamo sad najboljeg trenera), osvojili bismo makar jednu Evroligu što govori o karakteristikama njihove uprave. Sport je nešto što treba da se pitaju stručniji i kompetentniji i obrazovani ljudi, a ne sa kupljenim diplomama i nameštenim parama", rekao je Čović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rex
Thursday, 23.05.2024
17:41

A i onog treceg koji je posredovao izmedju vas.

avatar
rex
Thursday, 23.05.2024
17:40

samo je dobar deal napravljen i to je to,tebi ovo a meni ovo i svi zadovoljni i srecni .Koga vi mazete i lazete.sram da vas bude i jedne i druge.

avatar
Slavoljub
Thursday, 23.05.2024
12:33

U zadnje 6-7god u Evro ligu Zvezda je uvek bila loše tj loše plasirana kao i ove godine ali Čović tera svoju priču