Čović: "Znam sa kim imam posla, zaprepašćujuće je šta su uradili"

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.05.2021.
12:00
Izvor: Sportske.net

Uzavrela atmosfera.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović kazao je da će učiniti sve kako bi peta utakmica finala ABA lige između njegovog tima i Budućnosti protekla u najboljem mogućem redu.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, kazao da je najbitnije da se ne uruši regularnost takmičenja.

"Mi se trudimo da atmosfera bude takva da se svim učesnicima obezbedi regularnost takmičenja. Kao što znate, prve dve utakmice su bile takve da nije bilo nikakvih problema. Ni sa ponašanjem, ni sa suđenjem", naglasio je Čović. 

On je napomenuo da je bilo lako za učiti da je Crvenoj zvezdi naneta šteta u Podgorici i da im je blaga uteha što su sudije kažnjene.

"A ono što se dešavalo u Podgorici vi ste mogli da vidite i auditorijum da proceni kakva je šteta naneta Crvenoj zvezdi. U smislu i pristupa i suđenja. O ponašanju, vređanju, pritiscima, da i ne pričamo. Mi smo doživeli satisfakciju da je sudijska komisija kaznila sudije i za treću i za četvrtu utakmicu", naveo je Čović.

Kako kaže, ABA ligi nisu potrebni "truli kompromisi" koji mogu da dovedu do raspada regionalnog takmičenja.

"To je stalno neko balansiranje i pravljenje trulih konpromisa koji u perspektivi mogu ABA ligu da dovedu u stanje da ona više ne postoji. Jer takav pristup sa određenim nečasnim tendencijama je bespredmetan, zašto bismo učestvovali u tome. Takva je npr formulacija sudije su pravile greške na obe strane. Ali napravite analizu, na vašu stranu je napravio 15 ili 20 grešaka, a na moju stranu pet grešaka. Znate šta znači 20 lopti? To je zaprepašćujuće, ako imate deklarisano najbolje sudije da prave onakve greške", ističe on.

Čović je napomenuo da dobro poznaje rivala, a takođe je zamolio sve koji budu prisutni u hali "Aleksandar Nikolić" da ne prave štetu klubu i da se primereno ponašaju, bez ubacivanja predmeta u teren i slično.

"Znam sa kim imam posla. Najavljen je dolazak gradonačelnika Podgorice. Kad smo bili u Podgorici nismo mogli da izađemo nigde iz hotela, Svaka čast crnogorskoj policiji, koja je uradila izuzetno profesionalno posao, za razliku od onoga kada su oni učestvovali u pljuvanju igrača", podvukao je Čović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke