Čović: ''Zvezda bi bila nepobediva na F4 Evrolige!'' Ostaje li Radonjić i sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
petak 18.03.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net, b92

Može li Zvezda do čuda?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras poražena od Barselone rezultatom 82:70, a par sati pre meča prvi čovek kluba Nebojša Čović je gostovao na B92 u emisiji ''Fokus''.

Zvezda je sa četiri uzastopne pobede, uz suspenziju tri ruska kluba došla nadomak plasmana u četvrtfinale Evrolige, a ako bi u tome uspela, onda bi je samo jedna prepreka delila od plasmana na F4 Evrolige u Beogradu.

Čoviću je, između ostalog, postavljeno i konkretno pitanje šta bi se dogodilo ako bi se Zvezda plasirala na završni turnir Evrolige.

''Ja mogu da zamislim kakav bi ambijent bio, ali siguran sam da bi nas taj ambijent, ako bi se to dogodilo, tako nosio da bismo bili nepobedivi. Ali treba da budemo na zemlji, da uradimo koliko možemo.

Već u ponedeljak posle Barselone igramo sa Cibonom. To je još jedan otežavajući faktor klubova koji igraju AdmiralBet ABA ligu, dok recimo Real, Barsa, imaju garantovano mesto u Evroligi.

Ne znam kako stoje stvari i kako će biti, biće tu raznoraznog 'veslanja' i manipulacija'', objašnjava Čović.

Odgovor koji navijači Zvezde nestrpljivo čekaju je i status trofejnog trenera Dejana Radonjića po završetku sezone.

''Sledeća sezona, prvo treba da ostane stručni štab i Dejan Radonjić. Takođe treba da vidimo da li će ostati ova Zvezdina uprava, pošto je prošlo već 11 godina, između sebe treba da vidimo, vidite i da ima kandidata, ljudi sve znaju. Pod tri, treneri i stručni štab treba da naprave skauting i selekciju. Zašto sam pomenuo upravu, pričamo o EL, mislim da treba da krenemo u ambiciju, Bajern i Asvel prave novu halu, dajte pomozite nam da i mi krenemo da pravimo halu, ili da imamo mi svoju halu, neku od ovih postojećih. Pa da budžet imamo izvestan u junu i avgustu od 80 odsto, svih 11 sezona samo počeli sa budžetom koji je bio 30 odsto siguran, a to utiče na nervni sistem i zdravlje'', izjavio je Čović.

On je potom otkrio i da nije bilo ozbiljnih razgovora sa Radonjićem o sledećoj sezoni.

''Onako, između redova, ali toliko nam je naporna sezona da ne stižemo o tome da pričamo, a i Dejan je takav profil čoveka da je posvećen radu, ako uđete sa nekim idejama, destabilizovaćemo ga. On mora sada da priča o Barseloni. Dao sam vam mini plan i šta je pod jedan, dva i tri. Ne možete u Evroligi biti po principu improvizacije, a ja sa 50 godina iskustva u košarci sam poslednji čovek koji bi to tako hteo da nastavi. Sve drugo sam osvojio'', zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke