Čović Zvezdaše pozvao na mobilizaciju: "Ruše nas"

Autor: Mladen Heleta
petak 06.01.2023.
09:46
Izvor: Sportske.net

Predsednik Crvene zvezde govorio o aktuelnim temama.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu televizije Pink.

Govorio je o mnogo tema, a glavna je bila naravno aktuelna situacija oko zabrane Evrolige da šampion Srbije i AdmiralBet ABA lige registruje nove igrače do 28. februara. To se konkretno odnosi na Fakunda Kampaca, koji je poslednji stigao među crveno-bele.

"Nije samo Kampaco, ima tu još više igrača. Bio je u opticaju i Polonara. U svakom slučaju, videćemo. Nemam mi razloga da očajavamo, mi smo i bez Kampaca napravili ove rezultate. Ja sam znao da će doći do ovoga , imajući u vidu da mi godinama unazad imamo sudare sa "trofejnima", koji bi po svaku cenu i na neki način da se dokopaju prvih mesta. To se sve pretvorilo u jednu ružnu i odvratnu priču. Nemojte meni da poturate priče, kao vi ste prvi u fudbalu, a ovi da budu u košarci" rekao je Čović i nastavio:

"Stalno se pokušava da se Zvezda sruši, da smo mi državni projekat. A onda predsednik države izađe i kaže da je država pokrila 4/5 njihovog budžeta. I sad, sezona 202/21, mi osvajamo triplu krunu i ulazimo u finansijske probleme. Priznaćete da je to nehigijenski pristup prema Zvezdi. Nemamo automobile, osiguranja, da pravimo dilove sa državom... Znam ja da oni imaju svoje histerike preko SOS kanala, čudno mi je kako ih uopšte puštaju da pričaju. Pogledajte šta se sve piše i dešava ovih dana i ko sve koristi ovu situaciju. Ruše nas i zato pozivam sve Zvezdaše na mobilizaciju".

Nastavio je Čović da pojašnjava situaciju.

"Vi svaka četiri meseca potpisujete deklaraciju Evrolige i dajete izjavu da li dugujete ili ne. Rekli smo da ne dugujemo iz prostog razloga što su napravljeni određeni dogovori. E sad, napravljeni su dogovori da do kraja juula prošle godine izmirimo obaveze. Pretežno prema igračima i nešto prema treneru Dejanu Radonjiću. Nismo uspeli da izmirimo do kraja jula, jer taj dogovor nije ispoštovan. Mi smo poslali deklaraciju, potpisali, nažalost nismo izmirili do kraja jula. Pojavio se Volters, kad će biti pare - izmirili smo! Holins, kad će biti pare - izmirili smo.  Onda se odjednom , kao i 2017. pojavio Dejan Radonjić. Interesantno je da ELPA kreće da šuška okolo, špijunira, da pita igrače koliko vam duguju, ovako ili onako. Ja sam im vrlo zahvalan na saopštenju oko Kampaca, oni treba da zaštite igrače.

"Onda se pojavljuje nešto što nije uobičajeno u Evroligi, a to je BAT. To je FIBA, pojavljuje se Radanov sa 100.000 evra koliko se duguje. A znate li koliko slučajeva ima, da se duguje, između ostalog i Partizanov. Sve počinje da se ubrzava, promena trenera u Zvezdi olako shvaćena. Oni kažu "mi ćemo to da išamaramo." Mi ulazimo iz prve u petu, dođe Duško Ivanović, pokrenemo strukturu, napravi čovek 10-0, tad počinje da se shvata ozbiljno. Maksimalno ozbiljno počinju da shvataju kad smo ih išamarali u Regionalnoj ligi, a onda kreće ekstremna ozbiljnost kada smo ih 8. decembra pobedili u prvoj istorijskoj utakmici Zvezde i Partizana u Evroligi. Tad kreće igranka i napad. Pojavljuje se Kampaco. Onda stepen ugroženosti i kod pojedinih španskih klubova. Kako mi to možemo da dovedemo? I umesto da se dozvoli Kampaco, onda se pravi ovakav slučaj. Mi jesmo u prekršaju, ali smo se obavezali da ćemo vratiti. Svi naši dugovi prema igračima i trenerima su pokriveni sporazumima. Tu piše da ćemo  sve izmiriti do kraja prošle godone. I sve obaveze izmirujemo sa 30. decembrom 2022. godine. I izmirili smo", kazao je Čović.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke