Čovićev rođendanski govor, Zvezda ''na nivou najelitnijih klubova Evrope''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.03.2021.
16:36
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Uz priznanja najboljima, Nebojša Čović napravio osvrt na proteklih godinu dana u Crvenoj zvezdi.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas proslavila 76. rođendan, a Nebojša Čović je ovoj svečanosti prisustvovao i u ulozi prvog čoveka košarkaškog kluba, ali i kao predsednik Sportskog društva Crvena zvezda.

Podsetimo, kapiten fudbalskog kluba Milan Borjan i džudistkinja Andrea Stojadinov najbolji su sportisti Crvene zvezde u 2020. godini, a fudbalski klub najbolji Zvezdin kolektiv u protekloj godini.

Čović se tom prilikom obratio prisutnima, a njegov govor prenosimo u nastavku.

''U toku 2020. godine koju su obeležila pandemija virusa Kovid-19, koji je zaustavio brojna sportska takmičenja u čitavom svetu, sportisti i klubovi Crvene zvezde ipak su osvojili 34 trofeja, 16 u seniorskoj i 18 u mlađim kategorijama.

Šampionske titule su osvojili fudbaleri, atletičari, atletičarke, karatisti, ragbisti, karatisti, futsaleri, mačevaoci, rvačice, kartingtaši i drugi. Na kraju godine obradovali su nas i vaterpolisti koji su osvojili Kup Srbije.

Andrea Stojadinov ispisala je istoriju pošto je u samo 15 dana donela tri medalje sa što nikome nije pošlo za rukom.  Nemanja Majdov osvojio je srebro na EP, atletičarka Milena Tirnanić je šampionka Balkana, Strahinja Jovančević osvojio je srebro u skoku u dalj, Anja Lukić bronzu u trci 100 metara prepone.

Zavidni rezultati ostvareni su i u mlađim kategorijama iako je održan mali broj takmičenja – Hokejaš Matija Dinić, odbojkašice Tara Taubner i Tijana Vrcelj, kadetkinja Anja Kujundžić, džudistkinja Anja Obradović, veslačica Maja Mišljenović.

Fudbalski klub je sa velikim uspehom nastupao u Ligi Evrope i ostavio značajan trag impresivnim nastupima protiv MIlana  i znatno doprineo promociji i ugledu imena Crvene zvezde.

Košarkaški klub je već standardno učesnik najelitnijeg evropskog takmičenja Evrolige, i uprkos problemima sa Kovidom pokazao da predstavlja ozbiljan, izuzetno dobro organizovan klub na nivou najelitnijih klubova Evrope.

Verujem da će na OI u Tokiju među sportistima Srbije bit ii predstavnici Crvene zvezde, što samo po sebi predstavlja uspeh i da će to biti još jedna potvrda dobrog i kvalitetnog rada u klubovima SD Crvena zvezda'', rekao je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke