Čovićevo izvinjenje, uz poruku: ''Zvezda se nikada nije bavila vređanjem porodica''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.04.2019.
23:27
Izvor: Beta

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je povodom večerašnjeg kašnjenja pete utakmice finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti da je "posle prljavih akcija u Podgorici morala da usledi reakcija", kao i da se on zbog toga izvinjav

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Utakmica je trebalo da počne u 19 časova, ali je početak pomeren za 58 minuta pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na parket prilikom zagrevanja igrača, nakon čega su košarkaši Budućnosti napustili parket.

"To što se dešavalo na početku je nešto zbog čega sam jako brinuo. Na prljave akcije u Podgorici morala je da usledi reakcija. Nemam nameru da pričam o tome i da apsolviram to večeras. Znam šta je bilo kao prvokacija, kako je koji igrač izlazio na teren. Ipak, ja se zbog svega toga izvinjavam javnosti", rekao je Čović novinarima.

Budućnost je zahtevala da se isprazni nekoliko redova iza i pored klupe. Pored klupe podgoričkog tima postavljeno je nekoliko žandarma i obezbedjenje.

Budućnost je pre početka utakmice saopštila da su igrači gadjani kovanicama, baterijama za mobilne telefone, kamenjem, upaljačima i stolicama, a da su fizički napadnuti Nemanja Gordić, Noris Kol i Erl Klark.

Čović je rekao da se Crvena zvezda večeras pozabavila da "spreči reakciju" navijača posle dešavanja u Podgorici.

"Zvezda se nikada nije bavila vređanjem porodica, isticanjem transparenata. To što me drugi nabeđuju i ubeđuju u druge priče, to oni polaze od sebe i o sebi pričaju. Mi smo se danas bavili organizacijom da sprečimo reakciju", kazao je on.

Upitan da li su izjave trenera Budućnosti Jasmina Repeše zakuvale atmosferu, Čović je kazao da mu je "smešno da komentariše izjave trenera".

"Smešno mi je da pričam o trenerima. Sa mojim iskustvom od 52 godine i rada sa mnogim trenerima, glupo je da se traži alibi kada se utakmice gube sa velikom razlikom", naveo je on.

Čović je rekao da je "veoma bitno" što je Zvezda uprkos svemu izdržala "zatvorski režim u Podgorici" i na kraju osvojila titulu pred svojim navijačima.

Utakmica je počela sa zakašnjenjem od skoro sat vremena, pošto su navijači Zvezde ušli u teren dok su se igrači zagrevali, pa su košarkaši Budućnosti otišli u svlačionicu. Iz Budućnosti je zatim saopšteno da su fizički napadnuta trojica košarkaša i zahtevali su da se isprazni deo tribina iza i pored klupe. 

U uzavreloj atmosferi pre početka utakmice, navijači Zvezde su dočekali igrače Budućnosti uvredama, bacali su na teren petarde, dimne bombe i razne predmete i uzvikivali "šiptari, šiptari". 
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ovono
Tuesday, 23.04.2019
10:19

Iako te cenim zbog hrabrosti 90' godina jako mi je zao sto se kosarkom bavis. Zagadio si je maksimalno primenivsi sve najperfidnije politicke gadosti na sam teren i oko njega. Ovo sto smo imali prilike da vidimo je sve ono sto kosarka po nasoj tradiciji nikada nije smela postati. Ako mozes odleti u nekim troskocima i spasi kosarku u regionu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
13:02

Kakve hrabrosti?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 24.04.2019
12:41

Mislis da nije imao podrsku stranih sluzbi da uradi tako nesto i da je to bila samo neka licna hrabrost?

avatar
Ovono
Wednesday, 24.04.2019
11:25

Okrenuo ledja Milosevicu kada je malo ko smeo da pomisli tako nesto.Bio solidan gradonacelnik.

avatar
Mileta59
Tuesday, 23.04.2019
09:40

"Прави господин". Велико зло спорта. Како га није срамота да више будалеса?

avatar
Maksimus
Tuesday, 23.04.2019
08:25

Smesan covek, kao sto rece jedna persona moralni gmizavac

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 23.04.2019
04:06

Zvezda je demolirala Buducnost.

avatar
Zvezdan T
Tuesday, 23.04.2019
01:38

https://twitter.com/i/status/1120356922610409472

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 22.04.2019
23:52

PARTIZAN je moralni pobednik ove godine jer mu je oteta pobeda u prvom mecu polufinala, a to cime se ti bavis bolje da ne komentarisem ovog puta.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 23.04.2019
13:04

Treba da te bude sramota,vama nesto oteto?ti si decko bolestan

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
19:36

Nemas pojma koliko mi to znaci kad dolazi od tebe, mnogo ti hvala:-D