Crno-beli bez prava na grešku!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 28.03.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Partizan dočekuje Olimpijakos na prekretnici evroligaške sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakratko je zaličilo da je Partizan uhvatio pravi ritam pobedom protiv Baskonije i probudio nadu da bi trijumf protiv Real Madrida dva dana kasnije širom otvorio vrata ulasku među 10 najboljih evroligaških ekipa.

Slavlje pojačano gestikulacijom trenera Željka Obradovića kojom je najavio potpisivanje novog ugovora i radost posle prve evroligaške pobede nakon dva poraza ostali su potisnuti u sećanju nakon strašne partije Marija Hezonje u četvrtak uveče.

Koliko god se crno-beli trudili da zaustave hrvatskog asa, košarkaš Reala je sipao trojke u koš Partizana zataškavši kratku euforiju posle trijumfa nad Baskonijom.

Crno-beli će tako sa polovičnim učinkom u duplom kolu ući u odlučujuće tri utakmice za plasman u plej-in, a prva naredna biće ovog četvrtka kada im u 32. kolu stiže u goste ekipa Olimpijakosa.

Partizan je prebrodio seriju teških mečeva u prethodnom periodu, a od duela protiv velikana iz Pireja, koji počinje od 20:30 u „Beogradskoj Areni“, Obradovićev tim će ući u fazu sezone kada je svaka greška fatalna.

Propustio je Partizan lepu priliku u prethodnom periodu da sebi olakša posao pred odlučujuća kola, pa je duel protiv Olimpijakosa biti ili ne biti za beogradski sastav.

Olimpijakos je od početka godine uhvatio sjajan ritam nakon promenljivih igara u prvom delu sezone, a seriju od čak 15 pobeda prekinuli su prethodne nedelje porazom na gostovanju Efesu.

Dobri rezultati omogućili su im da se u finišu regularnog dela sezone bore za direktan plasman u četvrtfinale pa bi trebalo očekivati da tim Jorgosa Barcokasa učini sve da iznenadi crno-bele.

U prvom delu sezone tim iz Pireja je slavio u veoma neizvesnom meču u produžecima, a ključan igrač u grčkom timu bio je Janulis Larencakis koji takvu partiju više ni približno nije ponovio u nastavku sezone.

Beogradskoj publici u gostujućoj ekipi neće se predstaviti srpski košarkaši Nikola Milutinov i Filip Petrušev, koji će zbog povreda odsustvovati sa parketa.

Prethodni duel u Beogradu crno-beli su krajem marta prošle godine rešili pobedom 90:75 na krilima petorice sjajnih internacionalaca. Sa više od polovine trojki od 12 koliko je Partizan postigao na tom meču, Džejms Naneli i Kevin Panter su poenterski predvodili crno-bele ka plasmanu u četvrtfinale.

Njih dvojica bi trebalo i ovaj put da budu udarne igle Obradovićevog tima budući da su uz Frenka Kaminskog bili najveća pretnja i u prošlonedeljnoj utakmici protiv "kraljevskog" kluba.

Sa druge strane, najveću pretnju Partizanu zadavaće ove sezone izvanredni Alek Piters koji uz Ajzeu Kenana čini najefikasniji tandem u redovima grčkog kluba, dok će probleme domaćinu u spoljnoj liniji zadavati sjajni Šekil Mekisik, Tomas Valkup, Najdžel-Vilijams Gos i iskusni Kostas Papanikolau.

Veliku borbu pod reketom centri Partizana vodiće protiv gorostasnog Mustafe Fala, pa se i u tom segmentu igre očekuje silno nadmetanje između timova koji su odigrali antologijski meč na Fajnal-foru 2010. godine u Parizu.

U istom kolu odigraće se još nekoliko interesantnih susreta od čijeg ishoda će zavisiti pozicija crno-belih.

Makabi je sinoć "pomogao" Partizanu, tako što je savladao Valensiju.

Veliku pomoć crno-belima bi u četvrtak od 19 sati mogao da pruži Andrea Trinkijeri čiji Žalgiris će dočekati Olimpiju iz Milana, koja je sa dve pobede u nizu preskočila Partizan.

Važan meč od 20:30 odigraće Baskonija i Efes, dok bi u isto vreme Bajern u slučaju poraza od Barselone praktično ostao bez dalje šanse za plej-in.

Od utakmica u petak najzvučniji je duel Reala i Crvene zvezde u Madridu od 20:30, a biće interesantno videti može li Virtus protiv Panatinaikosa da izađe iz rezultatske krize.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke