Crno-beli šou u ''Areni'' - Partizanova totalna dominacija!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2023.
22:21
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Obradovićevog tima.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle pobede u derbiju prošlog petka, Partizan se večeras dodatno približio mestu koje vodi u plej-of Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića je večeras pred svojim navijačima u ''Štark Areni'' ubedljivo savladala francuski Asvel sa 92:71.

Bio je ovo meč 22. kola Evrolige, posle kog Partizan ima po 11 pobeda i poraza, a Asvel sa skorom 8-14 nema realne šanse da se uključi u trku za Top 8.

Gosti iz Francuske su poveli na startu neča sa 3:0, ali ekspresno je uzvratio kapiten Partizana Kevin Panter koji je pogodio dve trojke zaredom, crno-beli su tada poveli i do kraja su imali rezultat pod svojom kontrolom.

Partizan je prvu četvrtinu završio sa devet poena prednosti - 25:16, tih desetak poena prednosti su domaći uglavnom održavali i u drugoj četvrtini, a onda je i Naneli pogodio dve trojke jednu za drugom, posle čega su crno-beli poveli sa 43:27.

Pred kraj prvog poluvremena bilo je i 17 poena razlike u korist Partizana, a gosti su uspeli da pre odlaska na odmor smanje na 50:36.

Crno-beli su fantastično započeli drugo poluvreme, ogromna energija u odbrani Trifunovića, Avramovića, pa kontre i za samo dva minuta igre u trećem kvartalu Partizan je stigao do 19 poena prednosti - 57:38.

Dva minuta kasnije, publiku je ponovo podigao na noge Aleksa Avramović zakucavanjem preko 222 centimetra visokog Jusufe Fala za 59:42!

To je bio uvod u još spektakularnih poena crno-belih, koji preko Pantera i Ledeja stižu i do ''plus 24'' - 70:46!

Reagovali su gosti tajm-autom, ali Partizan nastavlja po svom - sada novi poeni Lesora, uz faul, posle čega je na semaforu pisalo 73:46. Vrlo brzo je bilo i 29 poena prednosti za Partizan - 75:46, čime su crno-beli zaključili svoju seriju 12:0 u tom periodu.

Praktično, tada je pitanje pobednika bilo i rešeno, pa je crno-belima ostalo da rutinski privedu posao kraju, što su i učinili.

Očekivano, došlo je i do manjeg opuštanja, što je Asvel iskoristio da značajno smanji razliku i priđe na znatno podnošljivijih 19 poena razlike (82:63). A da se atmosfera dodatno zagreje u finišu pobrinuli su se Jam Madar i Alen Smailagić. Izraelac je u kontri odlučio da asistira Smailagiću, koji je tada stigao tek do svojih prvih poena, iako je svojom energijom na terenu ostavio mnogo bolji utisak.

A u poslednjim sekundama i Madar je pogodio, ali za tri poena - 92:68!

Kapiten Kevin Panter je bio najefikasniji u ekipi Partizana sa 22 poena, Egzum je upisao 13, Lesor 12, a Naneli 10 poena.

U Asvelu bolji od ostalih bili su Jusufa Fal sa 14, uz šest skokova i Pons sa 14 poena, a najbolji igrač gostiju Nando De Kolo je zaustavljen na sedam poena i četiri skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke