Crno veče za Srbe, četiri poraza, sad strepi i Jokić!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 21.03.2022.
07:51
Izvor: Sportske.net

Promenjive partije naših, šta će biti sa Denverom?

AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski)

Povezane vesti

Boston je u strašnoj formi. Demonstirali su to u Denveru, uspeli da savladaju Nagetse, šutirali su 57.3% iz igre, a Braun i Tejtum su ubacili po 13 poena.

Seltiksi su uspeli da preuzimanje i čvrstom odbranom zaustave Jokića koji je ubacio 23 poena, ali više od polovine u prvoj četvrtini. Ime Udoka, trener Bostona je rekao da je agresivnost bila ključ, a MVP Jokić je preuzeo na sebe odgovornost za poraz. Tejtum i Pričard su nemilosrdno pogađali trojke, Seltiksi su serijom 46:21 zatvorili poluvreme, postigavši 15 poslednjih koševa u drugoj četvrtini.

Trener Meloun je bio razočaran igrom svog tima, na startu drugog poluvremena je povukao startere, rekao im je da su srećni što Seltiksi imaju toliko navijača u Denveru, inače bi dobili zvižduke.

Jokić je uz 23 poena, imao 8 skokova i 4 asistencije, kada on nije na MVP nivou tim nema šansu za pobedu. Denver je sada pao na sedmo mesto koje znači baraž za plej of, imaju isti skor kao Minesota.

Izgubila je i Atlanta, Jonas Valančijunas je dominirao na jugu sa 26 poena i 12 skokova. SiDžej MekKolum dodao 25 poena, pa su Pelilansi slavili i pobedom se pomerili na deveto mesto Zapada. I bez Ingrama i Devonte Grejema, gosti su dominirali, oni su među pet timova lige po ofanzivnim i defanzivnim skokovima, u reketu Houksi nisu imali odgovor. Jang je ubacio 21 poen, imao 10 asistencija, Galinari sa 25 koševa najefikasniji među domaćima, naš Bogdanović 21 poen, dve trojke iz devet pokušaja, uz četiri skoka i tri asistencije.

Na parketu je bio Pokuševski, i to kao starter za Oklahomu, očajan šuterski učinak 7 poena, šut 3 od 20, doduše uhvatio je 7 lopti, imao i 5 asistencija i po par blokada i ukradenih lopti. Baš se naigrao, napravio i pet grešaka u lošem meču Tander je izgubio od Orlanda, oba tima gledaju ka završetku sezone...

Ovo je za Oklahomu deveti poraz u nizu, igrali su bez prva tri strelca, uključujući i Džildžesa-Aleksandera. 

Nemanja Bjelica je zaokružio veče poraza naših igrača, doduše uz odličnu partiju. Voriorsi su izgubili od San Antonija, "Beli" je dao 9 koševa, mao isto toliko skokova i čak 6 asistenicja. Na parketu je proveo 25 minuta, ali Golden Stejt bez Karija nije ista ekipa. Izgubili su u poslednjoj sekundi, Keldon Džonson je pošto je Jakob Peltl promašio drugo bacanje popravio Austrijanca za pobedu. Klej Tompson je probao sa sirenom iz ugla, ali je pobeda otišla iz zaliva. 

Lider Feniks je teškom mukom slavio u Sakramentu, i to posle produžetka u kome je Lendri Šamet pogodio trojku za pobedu. Buker je već bio na klupi sa šest ličnih grešaka, završio je sa 31 poenom, i bez njega tim je slavio, mada i da je bilo drugačije niko se ne bi sekirao, Sansi su prvi, imaju devet pobeda prednosti nad Memfisom.

Džezeri su počeli turneju na Istoku pobedom u Njujorku, Donovan Mičel je ubacio 36 poena Niksima, dok je Toronto dobio favorizovanu Filadelfiju. Mladi igrači Kanađana su bili heroji trijumfa, odlična odbrana je presudila, Skoti Barns se isprsio pred Embidom koji je završio sa 21 poenom. Harden je uz 17 koševa, imao 9 skokova i 8 asistencija, ali su Siksersi loše šutirali, zaustavljeni su na 88 poena. Kod Reptorsa Siakam 26 poena, Toronto je sedmi i dalje jure Klivlend i Čikago kako bi izbegli baraž za plej of.

U ranije odigranim mečevima, matine termin je doneo pobedu Indijane protiv Portlanda, kao i trijumf Memfisa nad Hjustonom, "Grizlijima" nije smetalo što su bili bez Moranta.

Rezultati:

Njujork - Juta 93:108
Denver - Boston 104:124
Golden Stejt - San Antonio 108:110
Filadelfija - Toronto 88:93
Hjuston - Memfis 98:122
Indijana - Portland 129:98
Atlanta - Nju Orleans 112:117
Orlando - Oklahoma 90:85
Sakramento - Feniks 124:127 pr. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke