Crnogorci počeli pripreme za Mundobasket, Simonović kasni, neočekivana odluka Zorana Nikolića!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.07.2023.
19:20
Izvor: Sportske.net

Selektor Boško Radović okupio ekipu.

EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo.

To će biti drugi nastup za Crnogorce na šampionatu sveta, a takmičiće se u grupi sa Litvanijom, Meksikom i Egiptom.

Danas se na prvom treningu pojavilo 14 igrača, bez Nikole Vučevića, Marka Simonovića i Kendrika Perija koji će se naknadno priključiti reprezentaciji.

Ali, neočekivan je izostanak centra Zorana Nikolića koji je odlučio da propusti Svetsko prvenstvo, dok Fedor Žugić ima problema sa povredom, pa su i njegove šanse za nastup na Mundobasketu minimalne.

"Nikolić je u kvalifikacijama odigrao sjajno, možda i neke najbolje partije u karijeri. Zbog toga je bio među sigurnijim putnicima za Manilu. Nakon nekoliko razgovora sa njim, on je, ipak, odlučio da se posveti individualnom radu, kako bi naredne sezone napravio iskorak u karijeri.

To je njegova odluka, iako je poštujem, žao mi je što se tako desilo", izjavio je selektor Radović, a prenose ''Vijesti''.

Dosadašnji plejmejker Crvene zvezde Nikola Ivanović (istekao mu ugovor sa crveno-belima) optimistički najavljuje nastup Crne Gore na Svetskom prvenstvu.

"Slično je kao pre četiri godine - dug put, daleka zemlja, slična klima. U Kini nije bilo idealno, ali nakon toga napravili smo dosta dobrih stvari i verujem da možemo da odigramo bolje u Manili. Nadam se da možemo prve dve utakmice protiv Meksika i Egipta da pobedimo", kaže naš plej Nikola Ivanović.

Inače, reprezentacija Crne Gore će se tokom priprema sastati u Podgorici 5. avgusta sa selekcijom Srbije. Tri dana ranije igraće i protiv Francuske, a nešto kasnije i sa Gruzijom i Iranom u Gruziji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke